”Lägre hyresnivåer nödvändigt”

– För att rädda butikernas överlevnad behövs ett tillfälligt hyresstopp. Karin Johansson, VD, Svensk Handel. Foto: Pressbild

För att rädda butikernas överlevnad krävs ett tillfälligt hyresstopp, säger Svensk handels vd Karin Johansson. Hotet är akut för många handlare.

Coronavirusets utbrott har gjort att kundtillströmningen till många av landets butiker och köpcentrum har minskat drastiskt.
Likviditeten bland många sällanköpshandlare är akut hotad.
– För att rädda butikernas överlevnad behövs ett tillfälligt hyresstopp”, säger Svensk handels vd Karin Johansson.

– Jag är djupt oroad över hur situationen kommer att slå mot handelns företag och de många jobb som branschen skapar. När kunderna uteblir är det omöjligt att för handeln att fortsätta att betala lika höga hyresnivåer som tidigare. För att rädda butikernas överlevnad skulle vi behöva ett tillfälligt hyresstopp, säger Karin Johansson.

– Ett extraordinärt läge kräver extraordinära lösningar. Vi vädjar till landets fastighetsägare att göra vad de kan för att stötta handlarna i den utsatta situation som råder. Vi har ett gemensamt intresse av att butikerna klarar sig igenom stålbadet som coronaviruset innebär, säger Karin Johansson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil