Arvid Nordquist tar nytt steg i projekt

Det är dags för nästa fas i projektet kring koldioxidavtryck av kaffe | Foto: Pressbild
Det är nu klart för nästa fas i Arvid Nordquists projekt om att hitta en effektiv metod för att mäta kaffets koldioxidavtryck i odlingen.

Arvid Nordquist arbetar med Taking Root, Ecom Trading och Rainforest Alliance för att testa en ny metod som gör det enkelt att hantera, mäta och verifiera kolbildning hos småskaliga kaffeodlare. 

Syftet är att reducera klimatavtrycket i kaffeodling genom att genomföra åtgärder som kan verifieras och därmed användas i klimatfotavtrycksberäkningar. 

Genom att använda en kombination av mobildata, satellitbilder och maskininlärningsalgoritmer kan tusentals små kaffeodlingar mätas samtidigt med hjälp av en smarttelefon.– Det kommande året kommer bli väldigt spännande. Första fasen med kartläggning av alla kaffeodlingar som ingår i projektet är nu avklarad. Nästa fas innebär att frön kommer planteras i plantskolor och när de har vuxit planteras de ut på kaffegårdarna i samband med regnperioden, säger Erica Bertilsson som är hållbarhetsdirektör hos Arvid Nordquist. 
– Då börjar man också kunna beräkna potentialen i projektet både vad gäller kollagring och ökad intäktsmöjlighet för kaffeodlarna.

– Vi har minskat våra egna utsläpp i rosteri, transporter och förpackning till en nivå vi har svårt att utveckla vidare. Nu måste vi arbeta i odlingsledet. Vi vill hitta mätbara lösningar som har potential att omfatta större delar av vår volym. Kan vi samtidigt stötta småskaliga kaffeodlare så är det optimalt, avslutar Erica Bertilsson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil