Ny rekordnivå för e-handeln

Dagligvaror har nu mera drygt var femte av de svarande, 21 procent, handlat på nätet under de senaste 30 dagarna. | Foto : IND
E-handeln fortsätter att påverkas starkt av coronakrisen. Under april månad hade 78 procent av svenskarna näthandlat – högsta noteringen någonsin.

De nya rekordsiffrorna kommer ur Postnords e-barometer för april, där man nu övergått till månatliga mätningar under pandemin. 78 procent av svenskarna handlade enligt undersökning på nätet under april och det är en ny rekordnotering.

Rekord i sig men även en ny rekordnotering när man könsfördelar undersökningen.
78 procent av alla men 82 procent av alla kvinnor som svarat i undersökningen har näthandlat. Mest näthandlar kvinnliga svarande i ålderskategorin 30-49 år där andelen i april var 88 procent.

– Detta är utan tvekan en effekt av den rådande coronakrisen. Det blir synnerligen intressant att följa hur stor del av ökningen som består när livet så småningom börjar återgå till mer normala förhållanden, funderar Postnords detaljhandelsanalytiker Carl-Fredrik Teder.

Vid en jämförelse av vad det är konsumenterna handlat på nätet under april, jämfört med tiden före corona, blir det tydligt att det är dagligvaror och apoteksvaror som ökat mest.
Skönhet och hälsa, där även apoteksvaror ingår, är nu den produktkategori som flest handlat från.

Dagligvaror har nu mera drygt var femte av de svarande, 21 procent, handlat på nätet under de senaste 30 dagarna.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil