Ny rekordnivå för e-handeln

Dagligvaror har nu mera drygt var femte av de svarande, 21 procent, handlat på nätet under de senaste 30 dagarna. | Foto : IND
E-handeln fortsätter att påverkas starkt av coronakrisen. Under april månad hade 78 procent av svenskarna näthandlat – högsta noteringen någonsin.

De nya rekordsiffrorna kommer ur Postnords e-barometer för april, där man nu övergått till månatliga mätningar under pandemin. 78 procent av svenskarna handlade enligt undersökning på nätet under april och det är en ny rekordnotering.

Rekord i sig men även en ny rekordnotering när man könsfördelar undersökningen.
78 procent av alla men 82 procent av alla kvinnor som svarat i undersökningen har näthandlat. Mest näthandlar kvinnliga svarande i ålderskategorin 30-49 år där andelen i april var 88 procent.

– Detta är utan tvekan en effekt av den rådande coronakrisen. Det blir synnerligen intressant att följa hur stor del av ökningen som består när livet så småningom börjar återgå till mer normala förhållanden, funderar Postnords detaljhandelsanalytiker Carl-Fredrik Teder.

Vid en jämförelse av vad det är konsumenterna handlat på nätet under april, jämfört med tiden före corona, blir det tydligt att det är dagligvaror och apoteksvaror som ökat mest.
Skönhet och hälsa, där även apoteksvaror ingår, är nu den produktkategori som flest handlat från.

Dagligvaror har nu mera drygt var femte av de svarande, 21 procent, handlat på nätet under de senaste 30 dagarna.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil