”Även toapapper av hög kvalitet miljövänligt”

”Även toapapper av hög kvalitet miljövänligt”
Metsä Tissue levererar nya rön om koldioxidavtrycket för toalettpapper. Foto: Pressbild
Metsä Tissue har undersökt koldioxidavtryck för toalettpapper; även mjukpapper av hög kvalitet är miljövänligt, meddelar företaget i en pressrelease.

Metsä Tissue har undersökt koldioxidavtryck för toalettpapper; även mjukpapper av hög kvalitet är miljövänligt, meddelar företaget i en pressrelease.

I samarbete med Afry har Metsä Tissue räknat ut koldioxidavtrycket för toalettpapper på sina åtta europeiska bruk samt tittat på skillnaderna i avtrycken från toalettpapper som tillverkats av färsk- respektive returfiber, meddelar företaget.
Resultatet för produkterna som analyserats av företaget indikerar att en rulle toalettpapper som tillverkats av färskfiber har ett koldioxidavtryck som är cirka en femtedel lägre än en rulle av returfiber, är sammanfattningen.

– Vår analys av koldioxidavtryck hämtade delvis inspiration från det faktum att produkter av returfiber ofta anses vara ett bättre alternativ för miljön, och delvis från de ökande utmaningarna med tillgänglighet och kvalitet på återvunna råvaror, berättar Johanna Kesti hos Metsä Tissue.
– De största skillnaderna i koldioxidavtrycket beror på mängden energi och vatten som behövs för att rena returfiber. För att lämpa sig för hygienanvändning och för kontakt med livsmedel kräver returfiber effektiv rening, medan färskfiber är naturligt lämpligt för hygienanvändning, tillägger hon.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Dags att inviga nya Hemköp Stadshagen

Nu är det dags för invigning av Hemköp Stadshagen. På onsdag, 29 n9vember, öppnar man butiken, alldeles intill tunnelbanan i Stadshagen.

Tre av fyra ska minska julköpen

Tre av fyra svarande i en ny undersökning säger att de ska dra ned på julklappsköpen detta år. Många slopar julklappar till andra vuxna helt.

Medlemskampanj ska lyfta Coop

Coop lanserar en ny kampanj för att locka fler kunder och stå starka i konkurrensen med bland annat lågprisprofilerade kedjorna Lidl och Willys.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil