”Även toapapper av hög kvalitet miljövänligt”

”Även toapapper av hög kvalitet miljövänligt”
Metsä Tissue levererar nya rön om koldioxidavtrycket för toalettpapper. Foto: Pressbild
Metsä Tissue har undersökt koldioxidavtryck för toalettpapper; även mjukpapper av hög kvalitet är miljövänligt, meddelar företaget i en pressrelease.

Metsä Tissue har undersökt koldioxidavtryck för toalettpapper; även mjukpapper av hög kvalitet är miljövänligt, meddelar företaget i en pressrelease.

I samarbete med Afry har Metsä Tissue räknat ut koldioxidavtrycket för toalettpapper på sina åtta europeiska bruk samt tittat på skillnaderna i avtrycken från toalettpapper som tillverkats av färsk- respektive returfiber, meddelar företaget.
Resultatet för produkterna som analyserats av företaget indikerar att en rulle toalettpapper som tillverkats av färskfiber har ett koldioxidavtryck som är cirka en femtedel lägre än en rulle av returfiber, är sammanfattningen.

– Vår analys av koldioxidavtryck hämtade delvis inspiration från det faktum att produkter av returfiber ofta anses vara ett bättre alternativ för miljön, och delvis från de ökande utmaningarna med tillgänglighet och kvalitet på återvunna råvaror, berättar Johanna Kesti hos Metsä Tissue.
– De största skillnaderna i koldioxidavtrycket beror på mängden energi och vatten som behövs för att rena returfiber. För att lämpa sig för hygienanvändning och för kontakt med livsmedel kräver returfiber effektiv rening, medan färskfiber är naturligt lämpligt för hygienanvändning, tillägger hon.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Coops medlemmar stöttar bigårdar

Här kan man snacka om ett rejält bi-drag. Coops medlemmar skänker 1,3 miljoner bin till demonstrationsbigårdar i ett nytt samarbete.

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil