Får grönt ljus för mjölkpulver till Kina

Får grönt ljus för mjölkpulver till Kina
Från fabriken i Vimmerby ska exporten av mjölkpulver ske. Foto: Pressbild Arla
Arla har nu fått kinesiska myndigheters godkännande för att exportera ekologiskt skummjölkspulver från fabriken i Vimmerby till Kina.

Arla har nu fått kinesiska myndigheters godkännande för att exportera ekologiskt skummjölkspulver från fabriken i Vimmerby till Kina.

Kinesiska myndigheter har godkänt det bondeägda mejeriföretaget Arla för export av ekologiskt skummjölkspulver från anläggningen i Vimmerby, skriver Arla i en pressrelease.
Totalt rör det sig om 5 000 ton ekologiskt skummjölkspulver per år som kan exporteras.

Mjölken kommer från ekologiska Arlagårdar varav flera har genomgått gedigna kontroller tillsammans med kinesiska myndigheter.
För Arla Sverige är mjölkpulverexporten en viktig del av affärsverksamheten, och sedan många år tillbaka exporteras från Arlas anläggningar i Vimmerby och Visby närmare 20 000 ton konventionellt skummjölkspulver per år till Kina, skriver Arla.

Nyligen stod det klart att Arlas mjölkpulveranläggning i Vimmerby nu även är godkänd som leverantör av ekologiskt skummjölkspulver till Kina.

– Certifikatet är otroligt välkommet, och det ligger mycket arbete bakom. Flera av de ekologiska Arlagårdar som levererar mjölk till pulverproduktionen har kontrollerats och certifierats av kinesiska myndigheter, liksom både anläggningen i Vimmerby och Götene. En process som dragit ut på tiden under pandemin. Men nu är allt på plats, vi har ett fint certifikat i handen och är redo att börja exportera, säger Magnus Dahlblom, mejerichef Arla Vimmerby.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil