Oumph uppköpt av ny jätte

Oumph är den framgångsrika satsningen från svenska Food for progress med sojabaserade, vegenska produkter. | Foto : Pressbild
Fram tills nu svenska Oumph är sålt till internationella intressen som vill skapa en global och växtbaserad matjätte, Livekindly, som är på köprunda.

Oumph är den framgångsrika satsningen från svenska Food for progress med sojabaserade, vegenska produkter. 
Efter tidigare framgångar har man i år kunnat notera en 40-procentig tillväxt på alla marknader totalt första kvartalet i år jämfört med motsvarande period 2019.

Nu blir succéföretaget, som omsatte 180 miljoner kr 2018/2019 där Oumph stod för drygt hälften, uppköpt av Livekindly.
Det är en ny satsning där profilerna bakom vill skapa en ny global matjätte och där entreprenörerna samlat 200 miljoner dollar i kapital.

Man har – i och med ”svenskköpet” – gjort fyra stora förvärv så här långt. 
Först köpte Livekindly det tyska Likemeat, sedan sydafrikanska Fry family foods och därefter kanadensiska medieplattformen Livekindly.

– Det fanns flera anledningar till att vi valde att köpa Oumph, säger Kees Kruythoff, vd och styrelseordförande för Livekindly, till di.se och lyfter grundarna Anders Wallerman och Anna-Kajsa Lidell. 
– De har byggt ett ledande varumärke i Norden och Storbritannien och har ett partnerskap med det statliga forskningsinstitutet Rise vilket vi uppskattar eftersom vi kommer att satsa mer på FoU och innovation än andra bolag.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil