Tetra pak satsar nytt i förpackningslösning

Tetra pak satsar nytt i förpackningslösning
Lars Holmquist. Foto: Tetra Pak
Nu lanserar Tetra pak ett nytt utbud förpackningslösningar med ambitionen att bidra till minskad plastnedskräpning, återvinning och uppnådda miljömål.

Nu lanserar Tetra pak ett nytt utbud förpackningslösningar med ambitionen att bidra till minskad plastnedskräpning, återvinning och uppnådda miljömål.

Tetra pak lanserar idag, 29 mars, ett nytt utbud av förpackningslösningar där det mest konkreta är korkar fastsatta på förpackningen.
Lösningarna ger många fördelar för såväl livsmedels- och dryckestillverkare som konsumenterar och utgör ett steg i Tetra paks vision om att utveckla världens mest hållbara livsmedelsförpackningar, skriver företaget i en pressrelease.

– Lösningarna bidrar även till minskad nedskräpning eftersom korken kommer vara fastsatt på förpackningen. Dessutom kan koldioxidavtrycket minskas eftersom de fastsatta korkarna kommer att finnas tillgängliga som ett växtbaserat alternativ, vilket ökar andelen förnybart material i förpackningen, konstaterar Tetra pak.
Samtidigt bygger Tetra pak på satsningen på papperssugrör utifrån samma utgångspunkt.

– Dessa är viktiga milstolpar i vår resa mot att utveckla världens mest hållbara livsmedelsförpackningar: förpackningar som är tillverkade helt av förnybara eller återvunna material, är återvinningsbara och koldioxidneutrala. Vi strävar ständigt efter att leverera produkter och tjänster som ger mervärde till livsmedel och människor samtidigt som vi värnar om planeten, säger Lars Holmquist som är vice vd för sektorn hos Tetra pak.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil