Även e-handeln minskar nu

Nu börjar e-handeln att känna av Corona också..
Att de fysiska butikerna har tufft i Corona-spåren är tydligt för alla. Nu kommer siffror från Woilà som visar att även e-handeln bromsar in rejält.

Restauranger, hotell och fysisk handel, framförallt sällanköp, har utpekats som de branscher som snabbast och kraftigast drabbas av följderna av Corona-smittans utbredning.
Så är det men nu visar nya siffror att även e-handeln verkar drabbas.

Det gäller inte generellt eftersom e-mathandeln fått ett kraftigt uppsving under de senaste veckorna.
Dessutom har apoteksbranschen på nätet ökat rejält i närtid.

Men i övrigt pekar konsumenttjänsten Woilàs siffror på att alla andra delar av e-handeln minskar just nu.
Woilà har gjort en jämförelse mellan vecka 10 och vecka 11 baserad på faktiskt försäljning hos 650 nätbutiker i Sverige och med drygt 1 procent av Sveriges konsumenter som underlag.

Då har näthandeln i sin helhet minskat 14 procent mellan de två veckorna.
Kläder, skor och accessoarer har minskat med 10 procent och hemelektronik med 29 procent.
Apoteken har istället en ökning med 40 procent och bryter ensamma trenden.

– Det går inte att spekulera i den fortsatta utvecklingen, men däremot finns det ett antal mönster. Det tydligaste är korrelationen mellan myndigheternas upptrappade kommunikation tidigt vecka 11 och kraftigt ökad försäljning hos nätapoteken,
säger Carl Enbom, medgrundare hos Woilà.

Fler branscher finns men vi väljer att släppa dessa i ett första skede. Detta är en del i ett långt större arbete att förstå hur marknaden har reagerat på Covid-19. Vi följer utvecklingen löpande, säger Carl Enbom.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil