Avråder från Black friday i fysisk butik

Avråder från Black friday i fysisk butik
Foto: Mostphotos

När vi har coronasituationen som ett moln över oss bör vi undvika folksamlingar i butiker och därmed även hittepå-events som kan sprida smitta.

Även en hittepå-helg kan sprida verklig smitta, konstaterar de som vill hindra den ökande smittspridningen i coronatider och inte vill att Black friday ska genomföras under köer och folksamlingar i fysiska butiker.

Då kan den svarta fredagen bli en sådan på ännu ett sätt, konstaterar expertisen.

Redan nu är det så att i stora delar av landet så avråds allmänheten från de besök i fysiska butiker och köpcentrum som inte är nödvändiga.

Nu varnar statsepidemiolog Anders Tegnell för vad trängsel även i övriga butiker kan ställa till under Black friday och sedan under julshoppingen. 

– Butiker behöver samtidigt ha öppet. I de råd som riktar sig mot butiker står det att man ska begränsa antalet besökare, man ska sprida ut öppettider så mycket som möjligt och försöka gå över till en digital hantering där det går, säger Anders Tegnell i en intervju med Dagens Industri. 

Men de kedjor som planerar kampanjer i fysisk butik bör tänka om, konstaterar Tegnell.

– Det är inte lämpligt att man har väldigt mycket handlande vid ett tydligt tillfälle. Alla de här intensiva shoppingperioderna som vi är på väg in i behöver absolut spridas ut och så mycket som möjligt behöver läggas över på digitala kanaler, är hans sammanfattning. 

När det gäller risken att köerna hamnar i paketutlämningen i e-handeln istället föreslår Tegnell exempelvis fler ställen att hämta paket.

– Man kanske behöver arrangera alternativa utlämningsställen så att man inte har så mycket trängsel, är ett råd från Tegnell.

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

powered by Typeform
Löneavtal klart hos Coop till 2023

Löneavtal klart hos Coop till 2023

Det blir löneökningar på totalt 1 354 kr för avtalsperioden och mest till de som tjänar minst när nu Handels förhandlat färdigt för Coops anställda.

Scan och Foodora i julsamarbete

Scan och Foodora i julsamarbete

Foodora och Scan inleder ett samarbete i Stockholm vid jul där man erbjuder stockholmarna en matkasse med leverans under samma dag och inom en timme.

Mycorena vinner Utstickarpriset

Mycorena vinner Utstickarpriset

När Polarbröd för nionde året delar ut Utstickarpriset går det till startupen Mycorena för en metod att tillverka svampprotein av livsmedelsrester.

Fransk kedja vill sälja nyttigt här

Fransk kedja vill sälja nyttigt här

Franska kedjan Monoprix söker sig utomlands och vill bland annat etablera sig i Sverige och sälja bland annat hälsosamma och hållbara livsmedel.

Var tredje planerar färre julklappar

Var tredje planerar färre julklappar

32 procent av dem som svarat i en ny undersökning tänker köpa färre julklappar än tidigare – och fler kvinnor kan tänka sig ge bort begagnat.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.