Avråder från Black friday i fysisk butik

Avråder från Black friday i fysisk butik
Foto: Mostphotos
När vi har coronasituationen som ett moln över oss bör vi undvika folksamlingar i butiker och därmed även hittepå-events som kan sprida smitta.

När vi har coronasituationen som ett moln över oss bör vi undvika folksamlingar i butiker och därmed även hittepå-events som kan sprida smitta.

Även en hittepå-helg kan sprida verklig smitta, konstaterar de som vill hindra den ökande smittspridningen i coronatider och inte vill att Black friday ska genomföras under köer och folksamlingar i fysiska butiker.

Då kan den svarta fredagen bli en sådan på ännu ett sätt, konstaterar expertisen.

Redan nu är det så att i stora delar av landet så avråds allmänheten från de besök i fysiska butiker och köpcentrum som inte är nödvändiga.

Nu varnar statsepidemiolog Anders Tegnell för vad trängsel även i övriga butiker kan ställa till under Black friday och sedan under julshoppingen. 

– Butiker behöver samtidigt ha öppet. I de råd som riktar sig mot butiker står det att man ska begränsa antalet besökare, man ska sprida ut öppettider så mycket som möjligt och försöka gå över till en digital hantering där det går, säger Anders Tegnell i en intervju med Dagens Industri. 

Men de kedjor som planerar kampanjer i fysisk butik bör tänka om, konstaterar Tegnell.

– Det är inte lämpligt att man har väldigt mycket handlande vid ett tydligt tillfälle. Alla de här intensiva shoppingperioderna som vi är på väg in i behöver absolut spridas ut och så mycket som möjligt behöver läggas över på digitala kanaler, är hans sammanfattning. 

När det gäller risken att köerna hamnar i paketutlämningen i e-handeln istället föreslår Tegnell exempelvis fler ställen att hämta paket.

– Man kanske behöver arrangera alternativa utlämningsställen så att man inte har så mycket trängsel, är ett råd från Tegnell.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Änglamark pasta byter till papp

Änglamark pasta byter till papp. Alla förpackningar byts ut och besparingen blir enligt Coop 300 ton plast per år.

20 år sedan Lidl öppnade i Sverige

25 september var det exakt 20 år sedan Lidl öppnade sina första butiker i Sverige. Idag har kedjan 205 butiker från Trelleborg till Boden.

Inredningsföretag köper studio

Butiksinredningsföretaget Nitton93 köper Studio Johansson Bergvall som under lång tid arbetat med utveckling av bland annat Icanders för Ica Sverige.

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil