Avråder från Black friday i fysisk butik

Avråder från Black friday i fysisk butik
Foto: Mostphotos
När vi har coronasituationen som ett moln över oss bör vi undvika folksamlingar i butiker och därmed även hittepå-events som kan sprida smitta.

När vi har coronasituationen som ett moln över oss bör vi undvika folksamlingar i butiker och därmed även hittepå-events som kan sprida smitta.

Även en hittepå-helg kan sprida verklig smitta, konstaterar de som vill hindra den ökande smittspridningen i coronatider och inte vill att Black friday ska genomföras under köer och folksamlingar i fysiska butiker.

Då kan den svarta fredagen bli en sådan på ännu ett sätt, konstaterar expertisen.

Redan nu är det så att i stora delar av landet så avråds allmänheten från de besök i fysiska butiker och köpcentrum som inte är nödvändiga.

Nu varnar statsepidemiolog Anders Tegnell för vad trängsel även i övriga butiker kan ställa till under Black friday och sedan under julshoppingen. 

– Butiker behöver samtidigt ha öppet. I de råd som riktar sig mot butiker står det att man ska begränsa antalet besökare, man ska sprida ut öppettider så mycket som möjligt och försöka gå över till en digital hantering där det går, säger Anders Tegnell i en intervju med Dagens Industri. 

Men de kedjor som planerar kampanjer i fysisk butik bör tänka om, konstaterar Tegnell.

– Det är inte lämpligt att man har väldigt mycket handlande vid ett tydligt tillfälle. Alla de här intensiva shoppingperioderna som vi är på väg in i behöver absolut spridas ut och så mycket som möjligt behöver läggas över på digitala kanaler, är hans sammanfattning. 

När det gäller risken att köerna hamnar i paketutlämningen i e-handeln istället föreslår Tegnell exempelvis fler ställen att hämta paket.

– Man kanske behöver arrangera alternativa utlämningsställen så att man inte har så mycket trängsel, är ett råd från Tegnell.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil