Garants mejerivaror nu helt svenskmärkta

Garants mejerivaror nu helt svenskmärkta
Alla mejerivaror inom varumärket Garant är nu märkta Från Sverige. Foto: Pressbild Axfood

Garants mejerisortiment är nu till 100 procent svenskt. Alla mejerivaror inom varumärket är nu märkta ”Från Sverige”, meddelar Axfood.

2016 märktes Garants mjölk med den då nya Från Sverige-symbolen, en ursprungsmärkning som gör det enkelt för konsumenten att se att produkten är producerad i Sverige och av svenska råvaror.

Sedan dess har steg för steg tagits för att alla Garants mejerivaror alltid ska vara producerade i Sverige – och på enbart svensk mjölk.
Nu är målet uppnått och hela mejerisortimentet från Garant bär den blågula Från Sverige-märkningen.

– Svensk mejerinäring är en viktig del av det svenska lantbruket. För oss är det också viktigt att möta den ökande efterfrågan och förväntan från konsumenterna på att kunna köpa produkter som är producerade i Sverige och av svenska råvaror, säger Johan Neuman, affärsområdeschef för egna märkesvaror (EMV) på Axfood.

– Genom stabila samarbeten och gemensamma åtgärder har vi kunnat nå målet om ett sortiment av uteslutande svenska mejeriprodukter för Garant. För oss är det viktigt eftersom svenska livsmedel har många viktiga mervärden att slå vakt om och stärka, såsom hög livsmedelskvalitet, god djuromsorg och låg användning av antibiotika, säger Johan Neuman.

Dela denna nyhet

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

NYHETER VARJE VARDAG?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Stora brister inom handelns arbetsmiljö

Stora brister inom handelns arbetsmiljö

Bara var tredje butik låter anställda rotera mellan arbetsuppgifter och drygt hälften av dem bryter mot regler om kassaarbete max två timmar i sträck.

Lagar skollunch inom planetens gränser

Lagar skollunch inom planetens gränser

I samarbete med Orklas matkreatörer har skolor i 36 kommuner som mål att under en hel vecka laga skolluncher som håller sig inom planetens gränser.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.