Garants mejerivaror nu helt svenskmärkta

Garants mejerivaror nu helt svenskmärkta
Alla mejerivaror inom varumärket Garant är nu märkta Från Sverige. Foto: Pressbild Axfood
Garants mejerisortiment är nu till 100 procent svenskt. Alla mejerivaror inom varumärket är nu märkta ”Från Sverige”, meddelar Axfood.

Garants mejerisortiment är nu till 100 procent svenskt. Alla mejerivaror inom varumärket är nu märkta ”Från Sverige”, meddelar Axfood.

2016 märktes Garants mjölk med den då nya Från Sverige-symbolen, en ursprungsmärkning som gör det enkelt för konsumenten att se att produkten är producerad i Sverige och av svenska råvaror.

Sedan dess har steg för steg tagits för att alla Garants mejerivaror alltid ska vara producerade i Sverige – och på enbart svensk mjölk.
Nu är målet uppnått och hela mejerisortimentet från Garant bär den blågula Från Sverige-märkningen.

– Svensk mejerinäring är en viktig del av det svenska lantbruket. För oss är det också viktigt att möta den ökande efterfrågan och förväntan från konsumenterna på att kunna köpa produkter som är producerade i Sverige och av svenska råvaror, säger Johan Neuman, affärsområdeschef för egna märkesvaror (EMV) på Axfood.

– Genom stabila samarbeten och gemensamma åtgärder har vi kunnat nå målet om ett sortiment av uteslutande svenska mejeriprodukter för Garant. För oss är det viktigt eftersom svenska livsmedel har många viktiga mervärden att slå vakt om och stärka, såsom hög livsmedelskvalitet, god djuromsorg och låg användning av antibiotika, säger Johan Neuman.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil