Garants mejerivaror nu helt svenskmärkta

Garants mejerivaror nu helt svenskmärkta
Alla mejerivaror inom varumärket Garant är nu märkta Från Sverige. Foto: Pressbild Axfood
Garants mejerisortiment är nu till 100 procent svenskt. Alla mejerivaror inom varumärket är nu märkta ”Från Sverige”, meddelar Axfood.

Garants mejerisortiment är nu till 100 procent svenskt. Alla mejerivaror inom varumärket är nu märkta ”Från Sverige”, meddelar Axfood.

2016 märktes Garants mjölk med den då nya Från Sverige-symbolen, en ursprungsmärkning som gör det enkelt för konsumenten att se att produkten är producerad i Sverige och av svenska råvaror.

Sedan dess har steg för steg tagits för att alla Garants mejerivaror alltid ska vara producerade i Sverige – och på enbart svensk mjölk.
Nu är målet uppnått och hela mejerisortimentet från Garant bär den blågula Från Sverige-märkningen.

– Svensk mejerinäring är en viktig del av det svenska lantbruket. För oss är det också viktigt att möta den ökande efterfrågan och förväntan från konsumenterna på att kunna köpa produkter som är producerade i Sverige och av svenska råvaror, säger Johan Neuman, affärsområdeschef för egna märkesvaror (EMV) på Axfood.

– Genom stabila samarbeten och gemensamma åtgärder har vi kunnat nå målet om ett sortiment av uteslutande svenska mejeriprodukter för Garant. För oss är det viktigt eftersom svenska livsmedel har många viktiga mervärden att slå vakt om och stärka, såsom hög livsmedelskvalitet, god djuromsorg och låg användning av antibiotika, säger Johan Neuman.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil