Många Ica-handlare har intresse av obemannat

Många Ica-handlare har intresse av obemannat
Per Strömberg. Foto: Ica
Ett 70-tal Ica-handlare har anmält intresse för olika typer av obemannat i butik, säger Icas vd Per Strömberg i en intervju i Investerarens podcast.

Ett 70-tal Ica-handlare har anmält intresse för olika typer av obemannat i butik, säger Icas vd Per Strömberg i en intervju i Investerarens podcast.

Enligt koncernens chef Per Strömberg är ett 70-tal Ica-butiker intresserade av obemannade lösningar, enligt deras ägare och handlare.
– Jag tror att den här trenden med obemannade butiker inte minst på landsbygden kommer att vara viktig. Vi har två eller snart tre obemannade enheter som vi testar och då testar vi lite olika spår, säger Strömberg i Investerarens podcast.

Per Strömberg berättar i podden om olika varianter av lösningar, som en kontainerlösning i anslutning till den fysiska butiken eller att butiken är öppen obemannat vid sidan av de ordinarie fysiska öppettiderna.

– Vi ser när vi har testat det här på några orter att det är otroligt uppskattat av kunderna. En butik som kanske tidigare stängde klockan 19 på kvällen kan nu vara öppen hela dygnet, inte med personal på plats utan med den här obemannade lösningen, säger Per Strömberg i podden där han förklarar att man nu på allvar undersöker möjligheterna i obemannat på bred front.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Coops medlemmar stöttar bigårdar

Här kan man snacka om ett rejält bi-drag. Coops medlemmar skänker 1,3 miljoner bin till demonstrationsbigårdar i ett nytt samarbete.

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil