Många Ica-handlare har intresse av obemannat

Många Ica-handlare har intresse av obemannat
Per Strömberg. Foto: Ica
Ett 70-tal Ica-handlare har anmält intresse för olika typer av obemannat i butik, säger Icas vd Per Strömberg i en intervju i Investerarens podcast.

Ett 70-tal Ica-handlare har anmält intresse för olika typer av obemannat i butik, säger Icas vd Per Strömberg i en intervju i Investerarens podcast.

Enligt koncernens chef Per Strömberg är ett 70-tal Ica-butiker intresserade av obemannade lösningar, enligt deras ägare och handlare.
– Jag tror att den här trenden med obemannade butiker inte minst på landsbygden kommer att vara viktig. Vi har två eller snart tre obemannade enheter som vi testar och då testar vi lite olika spår, säger Strömberg i Investerarens podcast.

Per Strömberg berättar i podden om olika varianter av lösningar, som en kontainerlösning i anslutning till den fysiska butiken eller att butiken är öppen obemannat vid sidan av de ordinarie fysiska öppettiderna.

– Vi ser när vi har testat det här på några orter att det är otroligt uppskattat av kunderna. En butik som kanske tidigare stängde klockan 19 på kvällen kan nu vara öppen hela dygnet, inte med personal på plats utan med den här obemannade lösningen, säger Per Strömberg i podden där han förklarar att man nu på allvar undersöker möjligheterna i obemannat på bred front.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Norska Posten testar paketrobot

Nu testar norska Posten självkörande robotar som hämtar varor och även levererar dem. Första delen i projektet är ett test i fyra veckor.

”Julhandeln blir oerhört viktig”

Det är fortsatt dyster framtidstro hos svenska handlare och Svensk handel ser nu julhandeln som ”oerhört viktig” för utvecklingen framöver.

Lidingö centrum skapar yta för fler

Det blir stora förändringar i Lidingö centrum under början av nästa år och ambitionen är att skapa större ytor totalt och ge plats åt fler.

”Det finns ingen gratis frakt”

”Det finns ingen gratis frakt”, skriver LO-förbundet Transport och uppmanar alla att välja alternativ som är bra för individ och miljö.

Vi handlar mer under Black Week

Klarna konstaterar, efter de första dagarna av Black Week, att man kan se en försäljningsökning på ungefär 4 procent jämfört med förra året.

Nyinvigning hos Coop i Norrköping

Coop öppnar nu Norrköpings första Stora Coop. Det handlar om Coop risängen som nu är nyinvigd som stormarknad, med stora ambitioner.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil