Många Ica-handlare har intresse av obemannat

Många Ica-handlare har intresse av obemannat
Per Strömberg. Foto: Ica

Ett 70-tal Ica-handlare har anmält intresse för olika typer av obemannat i butik, säger Icas vd Per Strömberg i en intervju i Investerarens podcast.

Enligt koncernens chef Per Strömberg är ett 70-tal Ica-butiker intresserade av obemannade lösningar, enligt deras ägare och handlare.
– Jag tror att den här trenden med obemannade butiker inte minst på landsbygden kommer att vara viktig. Vi har två eller snart tre obemannade enheter som vi testar och då testar vi lite olika spår, säger Strömberg i Investerarens podcast.

Per Strömberg berättar i podden om olika varianter av lösningar, som en kontainerlösning i anslutning till den fysiska butiken eller att butiken är öppen obemannat vid sidan av de ordinarie fysiska öppettiderna.

– Vi ser när vi har testat det här på några orter att det är otroligt uppskattat av kunderna. En butik som kanske tidigare stängde klockan 19 på kvällen kan nu vara öppen hela dygnet, inte med personal på plats utan med den här obemannade lösningen, säger Per Strömberg i podden där han förklarar att man nu på allvar undersöker möjligheterna i obemannat på bred front.

Dela denna nyhet

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

NYHETER VARJE VARDAG?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Stora brister inom handelns arbetsmiljö

Stora brister inom handelns arbetsmiljö

Bara var tredje butik låter anställda rotera mellan arbetsuppgifter och drygt hälften av dem bryter mot regler om kassaarbete max två timmar i sträck.

Lagar skollunch inom planetens gränser

Lagar skollunch inom planetens gränser

I samarbete med Orklas matkreatörer har skolor i 36 kommuner som mål att under en hel vecka laga skolluncher som håller sig inom planetens gränser.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.