Nu stänger Afound samtliga sina butiker

Nu stänger Afound samtliga sina butiker
Foto: Afound
Lanserat 2018, omstrukturerat 2019, flera butiker stängda och nu besked om att alla fysiska butiker läggs ned. Det handlar om H&M-satsningen Afound.

Lanserat 2018, omstrukturerat 2019, flera butiker stängda och nu besked om att alla fysiska butiker läggs ned. Det handlar om H&M-satsningen Afound.

I juni 2018 öppnade H&M första butiken i nysatsningen Afound. Det gjorde man på Drottninggatan i Stockholm och med rejäla köer utanför butiken inför invigningen.
Nu är det färdigköat när hela konceptets fysiska format avvecklas.

Redan ett drygt år efter starten – hösten 2019 – meddelade bolaget att man tänkte satsa på i huvudsak digital försäljning.
Sedan dess har man lagt ned butiken på C4 i Kristianstad, den i Nordby i Strömstad och butiken i Göteborg liksom enda butiken utanför Sverige, en i Nederländerna.

Nu skriver Aftonbladet att H&M tänker stänga alla fysiska butiker inom Afound-konceptet och att det ska genomföras redan innan september är förbi.
– Den strategiska inriktningen ligger sedan en tid tillbaka på den digitala delen av verksamheten, där de nu kommer att lägga allt fokus framöver. Som ett led i detta har Afound fattat beslut om att stänga sina fysiska butiker, skriver H&M-gruppen till Aftonbladet.

Det som är kvar att lägga ned är butiken i Malmö samt de tre i Stockholm – Kista, Skärholmen och Drottninggatan.
– Stängningarna berör tyvärr cirka 40 medarbetare totalt. Vi kommer att försöka hitta bästa möjliga lösning för dem, skriver H&M till aftonbladet.se.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

Länen som näthandlar mest

Stockholm är det län som handlar mest online i hela landet, enligt nya siffror från Klarna. Tvåa och trea på listan är Norrbotten och Uppsala, sist är Västernorrland.

Svensk mat har starka mervärden

Årets stämma för branschorganisationen Svensk Fågel med temat ”Vår globala och lokala utmaning för en konkurrenskraftig och hållbar matfågelproduktion” har nyligen avslutats i Tylösand, Halmstad

Bärtas smörgåspålägg tar plats

Produkterna finns nu att hitta i kylen hos ytterligare 173 Hemköp, Willys och
City Gross. Det ökar tillgängligheten för närodlade, veganska livsmedel utan tillsatser.

Finlands mest hållbara varumärke

För nionde gången blev Valio utsedd till det mest hållbara varumärket i Finland.Konsumenterna uppskattar framför allt Valios lokala produktion.

Vald till generalsekreterare

Vi-skogens styrelse har utsett Charlotta Szczepanowski till ny generalsekreterare. Charlotta Szczepanowski har tidigare haft rollen som arbetande styrelseordförande för Vi-skogen och kommer nu fortsätta driva arbetet framåt. Charlotta tillträder sin nya roll den 1 april.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil