Nu stänger Afound samtliga sina butiker

Nu stänger Afound samtliga sina butiker
Foto: Afound
Lanserat 2018, omstrukturerat 2019, flera butiker stängda och nu besked om att alla fysiska butiker läggs ned. Det handlar om H&M-satsningen Afound.

Lanserat 2018, omstrukturerat 2019, flera butiker stängda och nu besked om att alla fysiska butiker läggs ned. Det handlar om H&M-satsningen Afound.

I juni 2018 öppnade H&M första butiken i nysatsningen Afound. Det gjorde man på Drottninggatan i Stockholm och med rejäla köer utanför butiken inför invigningen.
Nu är det färdigköat när hela konceptets fysiska format avvecklas.

Redan ett drygt år efter starten – hösten 2019 – meddelade bolaget att man tänkte satsa på i huvudsak digital försäljning.
Sedan dess har man lagt ned butiken på C4 i Kristianstad, den i Nordby i Strömstad och butiken i Göteborg liksom enda butiken utanför Sverige, en i Nederländerna.

Nu skriver Aftonbladet att H&M tänker stänga alla fysiska butiker inom Afound-konceptet och att det ska genomföras redan innan september är förbi.
– Den strategiska inriktningen ligger sedan en tid tillbaka på den digitala delen av verksamheten, där de nu kommer att lägga allt fokus framöver. Som ett led i detta har Afound fattat beslut om att stänga sina fysiska butiker, skriver H&M-gruppen till Aftonbladet.

Det som är kvar att lägga ned är butiken i Malmö samt de tre i Stockholm – Kista, Skärholmen och Drottninggatan.
– Stängningarna berör tyvärr cirka 40 medarbetare totalt. Vi kommer att försöka hitta bästa möjliga lösning för dem, skriver H&M till aftonbladet.se.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil