”Bra att regeringen vill ursprungsmärka”

LRF:s vice ordförande Åsa Odell | Foto Pressbild
Det är positivt att regeringen vill att kött på restauranger och kaféer ska ursprungsmärkas, tycker LRF:s vice ordförande Åsa Odell i en kommentar.

Regeringen har nu meddelat att man inom kort ska skicka en anmälan till EU-kommissionen om att man vill ha en nationell ursprungsmärkning av kött på restauranger, kaféer och liknande ställen.

För att EU-länder ska kunna införa denna typ av nationella bestämmelser krävs en anmälan till EU-kommissionen och att man nu gör det är ”en viktig signal som visar Sveriges inriktning för alla konsumenters rätt att få information om köttets ursprung, vare sig man handlar det förpackat i butik eller äter det på restaurang”, skriver regeringen i sitt pressmeddelande.Från LRF är man nöjd med regeringens initiativ och tycker det är mycket bra;

– Det är mycket positivt besked som regeringen kommer med idag. Undersökningar har visat att så många som åtta av tio restauranggäster vill ha ursprungsmärkning. Konsumenter vill veta var maten de har på tallriken kommer ifrån, hävdar LRF:s vice ordförande Åsa Odell.

– Detta är en framgång för svenska djuruppfödare. Vi har EU:s lägsta antibiotikaanvändning och är internationellt kända för vår goda djuromsorg. Med ursprungsmärkning ökas efterfrågan på svenskt kött, tillägger hon.  

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil