Visual Art får förlängt förtroende

ICA har samarbetat med Visual Art sedan 2008. Tillsammans har man arbetat för att inspirera och förenkla människors vardag genom digital kommunikation i butik. Nu väljer ICA att förlänga partnerskapet med ytterligare fyra år, till ett värde av 300 miljoner kronor.

Likt tidigare innebär avtalet att Visual art tillhandahåller Icas digitala skärmar i butik. Man kommer även att fortsätta utveckla sitt avancerade CMS-system som bland annat kan automatisera erbjudanden på egen hand. Detta för att sälja mer och samtidigt förenkla administrationen för handlarna.

– Ica består av fria handlare vilket ställer höga krav på flexibel marknadsföring. Med handlarnas egenprissättning och kampanjer på både central, profil-och butiksnivå måste handlarna enkelt kunna hantera sin butikskommunikation. Därför har vi tillsammans utvecklat ett CMS som möjliggör för handlaren att både skapa och styra innehållet i sina skärmar via en app. En funktion som vi ständigt utvecklar efter handlarens behov, säger Linda Lager, kanalansvarig hos Ica.

Visual art kommer även att fortsätta leverera digitala kommunikationsstrategier till ICA som idag har 1300 matbutiker landet över.
Produktion av matinspiration har tidigare legat i den egna designstudion men detta är en del som man nu bygger en egen funktion för på Ica.

Pontus Meijer, Pressbild.

– Vårt samarbete har omfattat en helhetslösning med allt från leverans av hårdvara till strategi och innehållsproduktion. Jag är oerhört stolt över att vi får fortsätta arbeta med ett av Sveriges starkaste varumärken och deras otroligt proffsiga medarbetare. Tillsammans blir vi pionjärer inom Digital Signage, säger Pontus Meijer, affärsområdeschef på Visual Art.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

Änglamark pasta byter till papp

Änglamark pasta byter till papp. Alla förpackningar byts ut och besparingen blir enligt Coop 300 ton plast per år.

20 år sedan Lidl öppnade i Sverige

25 september var det exakt 20 år sedan Lidl öppnade sina första butiker i Sverige. Idag har kedjan 205 butiker från Trelleborg till Boden.

Inredningsföretag köper studio

Butiksinredningsföretaget Nitton93 köper Studio Johansson Bergvall som under lång tid arbetat med utveckling av bland annat Icanders för Ica Sverige.

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil