Gröna gårdars charkprodukter Ä-märkta

Gröna gårdars charkprodukter Ä-märkta
En samling Ä-märkta varor som kommer från Gröna gårdar. Foto: Pressbild Gröna gårdar
Gröna gårdar är beteckningen för gårdarna som säljer kött som är, som man säger, omsorgsfullt producerat och med Ä-märkta charkprodukter.

Gröna gårdar är beteckningen för gårdarna som säljer kött som är, som man säger, omsorgsfullt producerat och med Ä-märkta charkprodukter.

Hos Gröna gårdar hittar man Krav-märkt gräsbeteskött av nöt och lamm från ett 40-tal gårdar runtom i Västsverige. I sortimentet finns även Krav-kyckling och ekologiskt griskött. 
– Grunden i uppfödningen är att jobba med naturens egna kretslopp och ett stort fokus på att djuren ska få utlopp för sina naturliga beteenden, säger Gröna gårdars vd Märta Jansdotter Aguirre.
– Resultatet blir ett saftigt och naturligt mört kött, friskare djur, en ökad biologisk mångfald och öppna landskap, sammanfattar hon.

Av samma kött tillverkar de en rad olika korvar, samt leverpastej och julskinka i samarbete med Korvhantverk Stockholm.
– Tack vare den rika smaken från omsorgsfullt producerat kött behövs inga konstgjorda smakförstärkare eller utfyllnad och hela charksortimentet är därför helt fritt från nitrit, e-ämnen och aromer, säger Märta Jansdotter Aguirre.

– Det är kul att det finns företag som satsar på tillsatsfri chark. Vi är väldigt glada att nu kunna Ä-märka produkterna, säger Björn Bernhardson, verksamhetsledare på konsumentföreningen Äkta vara, som står bakom märkningen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil