Annons

Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela på sociala medier eller via e-post.

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-post

Svårt hinna laga nyttig mat

Det är viktigt att vi äter bra – och lika välkänt att våra problem med övervikt och fetma ökar. En av orsakerna till att många har svårt att göra något åt detta är att de inte hinner laga nyttig mat, enligt en ny undersökning.

Enligt Folkhälsomyndigheten har 51 procent av svenskarna i åldern 18-64 år problem med fetma eller övervikt.
I en ny undersökning från Greenfood säger många av de som svarat att det är svårt att hinna laga nyttig mat.

Träning och matlagning är två viktiga aspekter när det gäller vikten. Men en knapp majoritet av de 1 024 som svarat i undersökningen säger sig ha svårt att hinna laga den nyttiga maten.

– Vi måste göra det enklare för svenskarna att äta nyttigt, även när tiden är en bristvara. Det finns gott om hälsosamma genvägar idag, utbudet av färdigskurna grönsaker, skurna frukter och färdigpackade sallader är stort, säger Greenfoods kommunikationschef Lisa Isakson.

– Ska vi lyckas vända trenden måste vi visa svenskarna att det inte är krångligt att laga nyttig mat. Vi i branschen måste utveckla dessa kategorier så att det alltid är enkelt, gott och lättillgängligt att konsumera nyttig mat, anser Lisa Isakson.

Undersökningen visar också att när de som svarat inte hinner laga nyttiga måltider, ersätter de dessa främst med fryst mat eller hämtmat som pizza och kebab. Tio procent av de svararnde uppger att de helt hoppar över måltiden.

Mer från undersökningen

  • När de svaranede inte hinner laga nyttig mat ersätter de maten med fryst mat (29 procent), pizza & kebab (25 procent), annan hämtmat som sushi eller thai (20 procent), nyttig snabbmat från exempelvis en salladsbar (15 procent)
  • Undersökningen visar också att middagen är den måltid som de svarande upplever är svårast att hinna laga. Allra värst är det för hushåll med små barn hemma, där uppger 76 procent av de svarande med små barn att middagen är svårast att hinna laga.
  • Unga mellan 18-29 år uppger att de har svårast att hinna laga nyttigt. Där instämmer 67 procent delvis eller helt i påståendet.

Vi har över 100 st. nyheter nedanför!

Presenteras av

| Annons |

Föregående
Nästa

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

Annons för dig med smak på livet.

Smakprov? Klicka här.

Annons | Swajpa höger eller vänster | Annons

Senaste nytt

| Annons | 

Föregående
Nästa

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

powered by Typeform

Vi uppdaterar nyheter dagligen.

Läs vårt E-magazine

E-Magazine

För dig som vill veta allt som händer inom dagligvaru- och servicehandeln.

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

5 stycken snabba efter lunch varje vardag.

Annons | Swajpa höger eller vänster | Annons

Leverantörsnytt

| Annons |

Föregående
Nästa

Vill du också synas här?

powered by Typeform

Välkommen till Butikstrender.

| Annons | 

Föregående
Nästa

Anmäl till vårt nyhetsbrev.

powered by Typeform

Annons | Swajpa höger eller vänster | Annons

Blandad läsning

| Annons |

Föregående
Nästa

Glad läsning önskar redaktionen!

Annons | Swajpa höger eller vänster | Annons

Snart där!

| Annons | 

Föregående
Nästa

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

NYHETSBREV.

- FEM snabba
- Varje vardag
- Vid lunch