Liten störst hos Ica i högsommarsäljet

Liten störst hos Ica i högsommarsäljet
Foto: Mostphotos
Det var Ica Nära-butikerna som sprattlade iväg mest i ökad försäljning under juli, en månad när Ica som helhet ökade försäljningen med 3,6 procent.

Det var Ica Nära-butikerna som sprattlade iväg mest i ökad försäljning under juli, en månad när Ica som helhet ökade försäljningen med 3,6 procent.

Ica ökade försäljningen i sina 1 267 svenska butiker med 3,6 procent under juli 2021 jämfört med motsvarande månad 2020.
Jämförbara butiker ökade sin försäljning med 3,4 procent under samma period.

Sett till konkreta belopp sålde Ica för strax under 12 miljarder kr under juli – 11 954 miljoner kr exklusiva moms.
För årets sju första månader som helhet har försäljningen uppgått till 77 058 miljoner kr, en ökning med 1,6 procent.

Sett till julis försäljningsutveckling är det Ica Nära som har högsta procenten med en försäljningsutveckling på 8,9 procent.
Ica Supermarket är familjens två med plus 4,5 procent, Ica Maxi trea med 1,9 och Ica Kvantum strax bakom med plus 1,8 procent.

För årets första sju månader totalt har dock Ica Maxi bästa utvecklingen med plus 2,7 procent men Ica Nära är nära här med en försäljningsökning på 2,5 procent hittills i år.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Marabous ägare svartlistas av Ukraina

Ukraina svartlistar Mondelez, som bland annat äger varumärken som Marabou, O´boy och Daim eftersom koncernen bidrar till Rysslands krigskassa.

Andra upplagan av nordisk ciderfestival

1 juli är det dags för andra upplagan av Nordic Craft Cider Festival på Hornuddens trädgård nära Strängnäs med utställare från sex länder.

Ökad omsättning men ingen vinst

HK Scan ökar omsättningen men gör fortfarande ingen vinst. Man tappar försäljning även i Sverige och har vänt vinst till förlust.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil