Liten störst hos Ica i högsommarsäljet

Liten störst hos Ica i högsommarsäljet
Foto: Mostphotos
Det var Ica Nära-butikerna som sprattlade iväg mest i ökad försäljning under juli, en månad när Ica som helhet ökade försäljningen med 3,6 procent.

Det var Ica Nära-butikerna som sprattlade iväg mest i ökad försäljning under juli, en månad när Ica som helhet ökade försäljningen med 3,6 procent.

Ica ökade försäljningen i sina 1 267 svenska butiker med 3,6 procent under juli 2021 jämfört med motsvarande månad 2020.
Jämförbara butiker ökade sin försäljning med 3,4 procent under samma period.

Sett till konkreta belopp sålde Ica för strax under 12 miljarder kr under juli – 11 954 miljoner kr exklusiva moms.
För årets sju första månader som helhet har försäljningen uppgått till 77 058 miljoner kr, en ökning med 1,6 procent.

Sett till julis försäljningsutveckling är det Ica Nära som har högsta procenten med en försäljningsutveckling på 8,9 procent.
Ica Supermarket är familjens två med plus 4,5 procent, Ica Maxi trea med 1,9 och Ica Kvantum strax bakom med plus 1,8 procent.

För årets första sju månader totalt har dock Ica Maxi bästa utvecklingen med plus 2,7 procent men Ica Nära är nära här med en försäljningsökning på 2,5 procent hittills i år.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Skedvi bröd får exklusiv märkning

Skedvi bröd får nu en exklusiv märkning av EU. Efter fyra års arbete får man märkningen ”skyddad geografisk beteckning”, SGB.

Lanserar ny hållbar rostningsteknik

Sucafina, Beyers Koffie och CEE presenterar en ny hållbar rostningsteknik för kaffe. Den presenteras idag och ses som ett stort utvecklingssteg.

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil