Tar in 240 miljoner kr via investmentbolag

Tar in 240 miljoner kr via investmentbolag
Foto: Matsmart
E-handelsföretaget Matsmart plockar in ytterligare nytt kapital. Den här gången handlar det om 240 miljoner kr för att expandera snabbare utomlands.

E-handelsföretaget Matsmart plockar in ytterligare nytt kapital. Den här gången handlar det om 240 miljoner kr för att expandera snabbare utomlands.

Matsmart har som affärsidé att köpa upp varor på väg ut, varor som ”offras” för sortimentsförändringar eller varor med feltryck, förpackningsfel eller annat och sedan sälja på nätet till ett lägre pris än det ordinarie.

Det går bra och man arbetar nu i en mycket expansiv fas där man i mars i år plockade in 350 miljoner kr i fräscha pengar i en investeringsrunda.
Nu är man på samma puck igång och har dragit in pengar för en snabbare expansion utomlands.

Det är den här gången 240 miljoner kr som hamnar i Matsmarts kassakista.
Nu är det bland annat via investmentbolaget Blume Equity som arbetar mot techbolag som jobbar för mer hållbara mat- och hälsosystem.

– Vi har ett väldigt starkt momentum just nu, där vår europeiska kundbas växer snabbt bland både hållbarhetsmedvetna och prisfokuserade målgrupper. Samtidigt har vi aldrig sett ett större intresse från investerare att stötta bolag som vårt, som har affärsmodeller som bidrar till de globala hållbarhetsmålen, skriver Matsmarts vd Karl Andersson i ett pressmeddelande.

Bland investerarna finns, förutom redan befintliga ägare som SEB Private Equity och Gullspång Re:food Invest, alltså även nykomlingen Blume Equity. 
– Det var viktigt för oss att se att de investerare som varit med sen tidigare fortsätter att vara med på tåget. Det ger en indikering på att de fortsatt tror starkt på bolaget, säger Michelle Capiod, medgrundare av Blume Equity, till breakit.se.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil