Brand stänger butik för månader framåt

En brand som startade i kyl tvingar butiken att stänga ner (obs bilden visar en annan brand) | Foto MostPhotos
Branden hos Ica supermarket i Rottne i helgen kan tvinga handlaren att hålla butiken stängd i flera månader. Branden tros ha startat i en kyl.

I lördags morse uppstod en brand i Ica supermarket i Rottne. Branden tros ha startat i en kyl och sedan ha lett till ett strömavbrott.
Branden orsakade omfattande skador.

– Vi har inte varit inne och kollat men jag såg en bild på en kyldisk som var helt utbränd och det var en tjock hinna med sot över hela butikens golv. Alla varor är totalförstörda men eftersom vi inte fått vara inne vet vi inte vad i butiken som kan räddas, säger handlaren Andreas Birgersson till Smålandsposten.

Det är i dagsläget oklart när butiken kan öppna igen.
– Det är ovisst men jag tror inte att vi kan ha öppet i maj. Det snackas mer om tre månader. Det är brist på material med tanke på kriget och långa leveranstider, säger Andreas Birgersson.

De 25 personer som arbetar i butiken är tills vidare permitterade.
Ica-butiken är den enda matbutiken i Rottne.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Obemannad butik och dito restaurang

I Sjölunda utanför Lidköping samverkar just nu Eatbox, en automatiserad enhet för snabbmat, med obemannade butiken Automat bredvid.

Cloettas nya satsning i Nederländerna

Cloetta planerar en ny fabrik i Nederländerna och en satsning där för den fortsatta tillväxten inom koncernen. Samtidigt läggs tre andra fabriker ned.

Atria och Lithells hakar på ny trend

Nästa generation burgare ska ”smashas” och smashburgaren blir vår nästa hit på burgersidan, menar Atria och Lithells som nu hakar på trendtåget.

Fortsatt oro bland svenska handlarna

Konjunkturavmattning, utbudsproblem och hög inflation bidrar till fortsatt oro inom handeln. Handelsbarometern för maj visar minskad framtidstro.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil