Rejält mycket plus för svenska Amazon 2020

Rejält mycket plus för svenska Amazon 2020
Foto: SundryPhoto/ Mostphotos
Ingen dundersuccé kanske men från en låg nivå en fördubbling av intäkterna. Så ser de mest kvalificerade beräkningarna ut för Amazon i Sverige 2020.

Ingen dundersuccé kanske men från en låg nivå en fördubbling av intäkterna. Så ser de mest kvalificerade beräkningarna ut för Amazon i Sverige 2020.

2019 omsatte Amazon i Sverige cirka 200 miljoner kr, enligt ehandel.se:s beräkningsmodell där man utgår från vilken moms bolaget betalat till Skatteverket.
Det finns dock en säkerhet i siffrorna eftersom man inte vet något om andel böcker Amazon sålt – vilket påverkar eftersom böcker har en lägre momsnivå.

Bedömarna räknar ändå med att etableringen i Sverige inneburit ett rejält kliv procentuellt för Amazon.
E-handel.se tror att man fördubblat omsättningen.

Därmed räknar man med att Amazon under 2020 sålde för cirka 400 miljoner kr i Sverige.
Tesen är att bland annat den omfattande uppmärksamhet man fick vid lanseringen i Sverige gav betydligt fler köp.

Utifrån det tror samma experter att vi nu kommer att få se en åtminstone procentuellt mycket större omsättning för Amazons del i Sverige även under 2021.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Hemköp Jakobsberg nyinvigt och igång

Nu har Hemköp Jakobsberg öppnat på nytt. Det sker efter en omfattande modernisering. Under tiden har man fått vara i tillfälliga lokaler.

Årets julsnaps äldst i världen

I år lanseras nationalsnapsen Vasa 1628 som årets julsnaps, en snaps som faktiskt kan göra anspråk på att vara världens äldsta sprit.

Dags att inviga nya Hemköp Stadshagen

Nu är det dags för invigning av Hemköp Stadshagen. På onsdag, 29 n9vember, öppnar man butiken, alldeles intill tunnelbanan i Stadshagen.

Tre av fyra ska minska julköpen

Tre av fyra svarande i en ny undersökning säger att de ska dra ned på julklappsköpen detta år. Många slopar julklappar till andra vuxna helt.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil