Ny konkurs i tufft läge för fristående

Ny konkurs i tufft läge för fristående
Uppsala. Foto: Mostphotos
En klassisk Uppsala-butik i konkurs i coronapandemins spår och det ses som ytterligare en indikation på hur svårt fristående butiker har i detta läge.

En klassisk Uppsala-butik i konkurs i coronapandemins spår och det ses som ytterligare en indikation på hur svårt fristående butiker har i detta läge.

När UC nyligen presenterade sin totala konkursstatistik för Sverige på helårsbasis kunde man konstatera att antalet konkurser i stort sett varit på samma nivå som året innan – trots pandemin.
Samtidigt konstaterade man att detaljhandeln har det tufft liksom exempelvis hotell och restauranger.

Vad man också pekat på är att det inom detaljhandeln är större problem för fristående butiker än den majoritet som ingår i större eller mindre butikskedjor.
Kedjorna har större marginaler och ”tål mer stryk” även i ett utsatt läge som när hotet från e-handeln kombineras med pandemins härjningar.

Ytterligare ett bevis på det kommer nu från Uppsala där klassiska modebutiken Janemars nu går i konkurs.
Butiken har funnits i Uppsala sedan 1947 men tvingas nu slå igen.

– Jag håller just nu på att sätta mig in i bolaget för att skaffa mig en övergripande bild, men så vitt jag kan bedöma i nuläget så är det en kombination av en ökad näthandel och naturligtvis coronapandemin som har orsakat konkursen, säger konkursförvaltaren Alexander Norman från Zedendahl advokatbyrå till unt.se.

Tre anställda i butiken blir av med sina jobb men har tills vidare statliga lönegaranti, berättar konkursförvaltaren.
Butikens ägare har tidigare konstaterat att problemen varit extra svåra nu under pandemin med för få människor i rörelse och alla events som studenten, bröllop och konferenser, events där folk klär upp sig lite extra, varit inställda.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

Coop genomför en ny prissänkning

Även Coop utnyttjar läget till att nu göra en längre kampanj med prissänkta varor, i Coops fall för perioden 5 juni till och med 2 juli.

Marabous ägare svartlistas av Ukraina

Ukraina svartlistar Mondelez, som bland annat äger varumärken som Marabou, O´boy och Daim eftersom koncernen bidrar till Rysslands krigskassa.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil