Ica-inköpare åtalad – sex miljoner i mutor

Ica-inköpare åtalad – sex miljoner i mutor
Foto: Mostphotos
En man från Borås som arbetat med inköp hos Ica är åtalad för att ha tagit emot över sex miljoner kr i mutor från en handelsagent i Hongkong.

En man från Borås som arbetat med inköp hos Ica är åtalad för att ha tagit emot över sex miljoner kr i mutor från en handelsagent i Hongkong.

Boråsaren åtalas för två fall av grov tagande av muta och två fall av trolöshet mot huvudman.
Enligt åtalat har mannen, som arbetade med inköp hos Ica, tagit emot mer än sex miljoner kr i mutor från en handelsagent i Hongkong, skriver bt.se.

Mannen ska ha samarbetat med en annan person, även denne från Borås, som nu också är misstänkt för brott.
Enligt åtalet ska den huvudmisstänkte ha tagit upp kontakten med en ny leverantör efter att ha börjat sitt jobb på Ica och sedan flyttat stora inköp till den aktuelle leverantören.

Kolleger på Ica såg de stora volymer som beställdes och fattade misstankar mot mannen som ska ha styrt inköpen till en svensk leverantör som i sin tur använde agenten i Hongkong.
Totalt ska det ha gett boråsaren över sex miljoner kr i mutor under nästan två års tid.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Hammars julmust vann litet jultest

När Aftonbladet lät elva personer göra ett blindtest av julmust fick Hammars bryggeris julmust med kardemummasmak störst bifall.

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

Rättelse: Skapar en ny enhet

Tolv av Lekias 170 handlarägda butiker i Sverige och Norge genomför en koncernbildning inom Lekia. Den nya koncernens namn är Lekledaren.

Jättesatsning av Löfbergs i Karlstad

Familjen Löfberg, som äger kafferosteriet med samma namn, gör nu en jättesatsning i Karlstad med, bland annat, ett nytt stort kafferosteri.

Ny formel ska hjälpa med klappar

En ny formel ska hjälpa oss att köpa rätt julklappar, något som enligt en undersökning oroar väldigt många svenskar.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil