Cheffelo Stärker och samarbetar med Gordon

Foto Pressbild
Cheffelo har undertecknat avtal med Gordon för att utvidga sina samarbeten i Sverige, inklusive populära varumärken som Linas Matkasse.

Cheffelo (tidigare LMK Group) har framgångsrikt avslutat en omfattande upphandling för last mile distribution och plattformslösning i både Sverige och Norge. Detta har resulterat i fördjupade partnerskap med Gordon, som nu kommer hantera distributionen av matkassar och erbjuda sin plattformslösning i de nordiska länderna.

Förstärkt Samarbete i Sverige och Norge

Cheffelo har undertecknat avtal med Gordon för att utvidga sina samarbeten i Sverige, inklusive populära varumärken som Linas Matkasse. Dessutom har de inlett ett nytt samarbete i Norge som innefattar GodtLevert och Adams Matkasse. Det utökade partnerskapet innebär att Cheffelo kan dra nytta av Gordons breda nätverk och koordinerade kyltransporter.

Gabriel Sjöholm, Nordic Logistics Manager för Cheffelo | Foto Pressbild

En Miljövänlig Vändning

Genom Gordons samordnade nätverk av kylda transporter kan Cheffelo minska sin miljöpåverkan, särskilt genom att minska användningen av ispåsar i leveranserna. Gabriel Sjöholm, Nordic Logistics Manager för Cheffelo, kommenterade detta, sägande: ”Vårt fokus är att skapa fantastiska kundupplevelser. Tack vare Gordons räckvidd och samordnade flöden kan vi utöka vårt redan stora geografiska täckningsområde och nå ytterligare kunder med en optimerad fyllnadsgrad.”

Plattformslösning för Bättre Kundupplevelse

För att ytterligare förbättra ruttoptimering, effektivitet, miljövinster och kundupplevelsen i stort, har LMK Group tecknat avtal med Gordon Services om deras plattformslösning för last mile. Detta kommer resultera i en mer intuitiv kundupplevelse, inklusive möjligheten att spåra leveranserna i realtid.

Ali Ghoce, VD för Gordon | Foto Pressbild

Ali Ghoce, VD för Gordon, uttryckte förtjusning över partnerskapet: ”Vi är mycket glada över förtroendet och ser fram emot att utöka vårt samarbete. Vår plattformslösning är utformad för att öka kapacitet och lönsamhet för Cheffelo och ge deras kunder en skräddarsydd tjänst.”

En Utvidgad Närvaro

Resultaten från upphandlingen innebär att Gordon nu har förtroende för att hantera cirka två tredjedelar av leveranserna i Sverige. Samarbetet sträcker sig även till Norge, där Gordon kommer hantera distributionen i viktiga regioner som Bergen, Trondheim och delar av Oslo. Det utökade samarbetet innebär att Cheffelo kan erbjuda sina kunder fler leveransdagar och utvidga tidsfönstren under vissa dagar, vilket i slutändan gynnar alla parter.


Trender inom Last Mile Distribution

Last mile distribution fortsätter att vara en central del av logistikbranschen och genomgår ständiga förändringar. Några av de framträdande trenderna inom området inkluderar:

  1. Teknologisk Innovation: Användningen av avancerad teknik som realtidsövervakning, automatiserade fordon och plattformar för smarta leveranser effektiviserar och optimerar distributionsprocessen.
  2. Hållbarhet: Ett ökat fokus på miljövänliga leveranser och minskade koldioxidutsläpp driver utvecklingen av elbilar och gröna leveransmetoder.
  3. E-handel: Den snabbt växande e-handeln ställer högre krav på last mile distribution, vilket kräver skalbara och flexibla lösningar för att möta kundernas förväntningar.
  4. Samordnade Nätverk: Flera företag samarbetar för att dela resurser och minimera onödig trafik, vilket minskar trängsel och miljöpåverkan.
  5. Kundupplevelse: Kundens förväntningar på snabba och bekväma leveranser är högre än någonsin, och branschen arbetar ständigt med att uppfylla dessa krav.

Samarbeten som Cheffelo och Gordon visar hur dessa trender driver utvecklingen inom last mile distribution och hur företag anpassar sig för att möta framtidens utmaningar.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil