Snusdosan för komposten här

Tobaksprodukt i sund vacker miljö och med biologiskt nedbrytbar dosa. | Foto: Pressbild
Nu finns världens första biologiskt nedbrytbara snusdosa. Det är svenska Swedsnus som gör snus till något med en förpackning för komposten.

Innehållet är detsamma och varken nyttigare eller mindre nyttigt än tidigare – men nu kan snusare i alla fall få en miljömässigt sund förpackning till sitt snus.
Den första biologiskt nedbrytbara snusdosan, tillverkad av biomaterial baserat på sockerrör, är här och produceras i Sverige.

– Det här är ett resultat av innovation som kommer av att vi ställer krav på våra leverantörer och en gemensam vilja att bidra till en bättre värld, berättar Markus Lindblad på Snusbolaget.
Snustillverkaren Swedsnus, materialtillverkaren A good choice och Holmgrens plast i Gnosjö är trion bakom den nya dosan.

– Det är av största vikt för branschen att ta fram en 100% nedbrytbar dosa enligt EU:s direktiv om plast för engångsbruk. Vi är väldigt stolta över att ha arbetat fram ett biobaserat material för snusdosor som kan ersätta den fossila plasten i snusdosorna, säger Christian Öster, projektledare hos Swedsnus.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Norska Posten testar paketrobot

Nu testar norska Posten självkörande robotar som hämtar varor och även levererar dem. Första delen i projektet är ett test i fyra veckor.

”Julhandeln blir oerhört viktig”

Det är fortsatt dyster framtidstro hos svenska handlare och Svensk handel ser nu julhandeln som ”oerhört viktig” för utvecklingen framöver.

Lidingö centrum skapar yta för fler

Det blir stora förändringar i Lidingö centrum under början av nästa år och ambitionen är att skapa större ytor totalt och ge plats åt fler.

”Det finns ingen gratis frakt”

”Det finns ingen gratis frakt”, skriver LO-förbundet Transport och uppmanar alla att välja alternativ som är bra för individ och miljö.

Vi handlar mer under Black Week

Klarna konstaterar, efter de första dagarna av Black Week, att man kan se en försäljningsökning på ungefär 4 procent jämfört med förra året.

Nyinvigning hos Coop i Norrköping

Coop öppnar nu Norrköpings första Stora Coop. Det handlar om Coop risängen som nu är nyinvigd som stormarknad, med stora ambitioner.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil