Snusdosan för komposten här

Tobaksprodukt i sund vacker miljö och med biologiskt nedbrytbar dosa. | Foto: Pressbild
Nu finns världens första biologiskt nedbrytbara snusdosa. Det är svenska Swedsnus som gör snus till något med en förpackning för komposten.

Innehållet är detsamma och varken nyttigare eller mindre nyttigt än tidigare – men nu kan snusare i alla fall få en miljömässigt sund förpackning till sitt snus.
Den första biologiskt nedbrytbara snusdosan, tillverkad av biomaterial baserat på sockerrör, är här och produceras i Sverige.

– Det här är ett resultat av innovation som kommer av att vi ställer krav på våra leverantörer och en gemensam vilja att bidra till en bättre värld, berättar Markus Lindblad på Snusbolaget.
Snustillverkaren Swedsnus, materialtillverkaren A good choice och Holmgrens plast i Gnosjö är trion bakom den nya dosan.

– Det är av största vikt för branschen att ta fram en 100% nedbrytbar dosa enligt EU:s direktiv om plast för engångsbruk. Vi är väldigt stolta över att ha arbetat fram ett biobaserat material för snusdosor som kan ersätta den fossila plasten i snusdosorna, säger Christian Öster, projektledare hos Swedsnus.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

Coop genomför en ny prissänkning

Även Coop utnyttjar läget till att nu göra en längre kampanj med prissänkta varor, i Coops fall för perioden 5 juni till och med 2 juli.

Marabous ägare svartlistas av Ukraina

Ukraina svartlistar Mondelez, som bland annat äger varumärken som Marabou, O´boy och Daim eftersom koncernen bidrar till Rysslands krigskassa.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil