Snusdosan för komposten här

Tobaksprodukt i sund vacker miljö och med biologiskt nedbrytbar dosa. | Foto: Pressbild
Nu finns världens första biologiskt nedbrytbara snusdosa. Det är svenska Swedsnus som gör snus till något med en förpackning för komposten.

Innehållet är detsamma och varken nyttigare eller mindre nyttigt än tidigare – men nu kan snusare i alla fall få en miljömässigt sund förpackning till sitt snus.
Den första biologiskt nedbrytbara snusdosan, tillverkad av biomaterial baserat på sockerrör, är här och produceras i Sverige.

– Det här är ett resultat av innovation som kommer av att vi ställer krav på våra leverantörer och en gemensam vilja att bidra till en bättre värld, berättar Markus Lindblad på Snusbolaget.
Snustillverkaren Swedsnus, materialtillverkaren A good choice och Holmgrens plast i Gnosjö är trion bakom den nya dosan.

– Det är av största vikt för branschen att ta fram en 100% nedbrytbar dosa enligt EU:s direktiv om plast för engångsbruk. Vi är väldigt stolta över att ha arbetat fram ett biobaserat material för snusdosor som kan ersätta den fossila plasten i snusdosorna, säger Christian Öster, projektledare hos Swedsnus.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil