Annons

Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

Snusdosan för komposten här

Tobaksprodukt i sund vacker miljö och med biologiskt nedbrytbar dosa. | Foto: Pressbild
Nu finns världens första biologiskt nedbrytbara snusdosa. Det är svenska Swedsnus som gör snus till något med en förpackning för komposten.

Innehållet är detsamma och varken nyttigare eller mindre nyttigt än tidigare – men nu kan snusare i alla fall få en miljömässigt sund förpackning till sitt snus.
Den första biologiskt nedbrytbara snusdosan, tillverkad av biomaterial baserat på sockerrör, är här och produceras i Sverige.

– Det här är ett resultat av innovation som kommer av att vi ställer krav på våra leverantörer och en gemensam vilja att bidra till en bättre värld, berättar Markus Lindblad på Snusbolaget.
Snustillverkaren Swedsnus, materialtillverkaren A good choice och Holmgrens plast i Gnosjö är trion bakom den nya dosan.

– Det är av största vikt för branschen att ta fram en 100% nedbrytbar dosa enligt EU:s direktiv om plast för engångsbruk. Vi är väldigt stolta över att ha arbetat fram ett biobaserat material för snusdosor som kan ersätta den fossila plasten i snusdosorna, säger Christian Öster, projektledare hos Swedsnus.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

powered by Typeform

Annons

Annons

Annons

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.