Annons

Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

Samarbetar för att hjälpa

Ica Maxi Bergvik och Stora coop Bergvik i historiskt samarbete.
Tuffa konkurrenter i samma stora köpcentrum – men nu tar Ica och Coop ett gemensamt initiativ för att hjälpa utsatta i Karlstad under Coronakrisen.

Karlstads kyrkliga stadsmission och Hela människan Ria Karlstad, möter just nu stor oro bland alla de människor som redan innan Corona levde i en utsatt livssituation.  
När Stora Coop Bergvik och Ica Maxi Bergvik fick höra hur organisationerna arbetar med de utsatta i Karlstad ville bägge butikerna gemensamt engagera sig och samtidigt erbjuda sina kunder att göra det samma.

Ica Maxi Bergvik och Stora coop Bergvik flankerar stadsmissionen och Ria när samarbetet presenteras. | Foto: Coop Värmland

– Både vi på Ica Maxi Bergvik och Coop Värmland har tidigare haft kontakt med både Stadsmissionen och Ria..

Christer Johansson | Handlare | Ica Maxi Bergvik


– Både vi på Ica Maxi Bergvik och Coop Värmland har tidigare haft kontakt med både Stadsmissionen och Ria för att se hur vi kan hjälpa till med vårt gemensamma matsvinn, säger Christer Johansson, handlare på Ica Maxi Bergvik.
– När detta projekt blev försenat på grund av Corona ville vi ändå göra något för att hjälpa de mest utsatta. Då kom vi fram till idén att tillsammans med våra kunder hjälpas åt. Vi kan inte göra allt – men alla kan göra något.

– Det hör inte till vanligheterna att vi samarbetar med Ica

Martin Hagström | Butikschef | Stora Coop Bergvik

– Det hör inte till vanligheterna att vi samarbetar med Ica, säger Martin Hagström, butikschef på Stora Coop Bergvik med glimten i ögat.
– Men nu är vi i en mycket speciell situation och då måste det vara samarbete över gränserna som gäller. Tillsammans hoppas vi att kunna göra verkligheten lite drägligare för vissa.

Stora Coop Bergvik och Ica Maxi Bergvik har startat insamlingar bland sina kunder där pengarna oavkortat går till Stadsmissionens och Rias verksamheter i Karlstad.
I stället för gamla tiders insamlingsbössor erbjuder man ett swishnummer med tillhörande QR-kod. För varje insamlad hundralapp skjuter de bägge butikerna tillsammans till ytterligare 20 kronor.

– Genom den här insamlingen hoppas vi kunna ge fler personer ett mål mat i dessa svåra tider. Vi kommer att fortsätta ge våra besökare både mat och en extra omtanke, säger Marie Björklind, verksamhetschef för Karlstads kyrkliga stadsmission.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

powered by Typeform

Annons

Annons

Annons

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.