Butiken räddade 33 ton mat

Joel Lundström, hållbarhetsansvarig, Ica Maxi Boglundsängen i Örebro räddade 33 ton mat. | Foto: Pressbild
33 ton mat. Så mycket har Ica Maxi Boglundsängen i Örebro räddat under 2019. Metoden? Bland annat genom att digitalisera sitt bäst före-system.

Genom att digitalisera sitt bäst före-system har Ica Maxi Boglundsängen i Örebro under 2019 räddat 33 ton mat från att slängas.
– Matsvinnet är en stor sak, men det handlar verkligen inte bara om det. Ibland kan pyttesmå förändringar göra stor skillnad, som att vi bytte ut plastpåsarna i grönsaksdisken mot kompostpåsar i papper, berättar Joel Lundström som är hållbarhetsansvarig i butiken.

– På så sätt minskade vi vår plastförbrukning och gjorde samtidigt så att kunderna kunde använda samma påse både till att bära hem frukten och grönsakerna och sedan slänga resterna i.

Digitalisering av bäst före-märkningen har man gjort i samarbete med Örebro-baserade Deligate.
– Hållbarhetsarbetet är oerhört brett, men det vi vunnit genom att använda Deligate är att vi framförallt sparar väldigt mycket tid. Vi arbetade redan innan digitaliseringen hårt med att minska matsvinnet, men genom detta kan vi sälja ut och även skänka bort större mängder tidigare än förut och tidsaspekten är oerhört positiv, säger Joel Lundström.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil