Coop tecknar avtal med pantappen Bower

Coop tecknar avtal med pantappen Bower
Coop tecknar avtal med Bower och satsar gemensamt för återvinning. Foto: Pressbild Coop

Återvinningsappen Bower har blivit en succé och uppmärksammats både i Sverige och internationellt. Nu tecknar Coop ett nationellt avtal med Bower.

Coop blir den första dagligvarukedjan i Sverige att starta ett samarbete med återvinningsappen Bower.
Genom samarbetet kan medlemmar och kunder som köper Coops egna varor under varumärkena Änglamark, Xtra och Coop panta dem och tjäna dubbla Bower-poäng.

Med den svenskutvecklade appen Bower kan användare panta tusentals förpackningar på sin närmaste återvinningsstation med mobilen och tjäna pengar samtidigt som de gör en insats för miljön.
Varje poäng som genereras när man pantar förpackningar via appen kan omvandlas till kontanter eller kuponger som kan användas i butik eller skänkas till välgörenhet.

– Det läggs ner mycket arbete och resurser för att ta fram varor under våra egna varumärken. Leverantörerna vi väljer måste möta de hårda kraven vi ställer på dem och följa vår uppförandekod med fokus på hållbarhet, etik och miljö, konstaterar Åsa Wikholm som är chef för egna varumärken hos Coop.
– Tillsammans med Bower utökar vi nu vårt hållbarhetsarbete.

Svenska appen Bower har funnits aktiv sedan 2019 och samarbetar sedan tidigare med en rad varumärken.
– Ska vi nå de globala hållbarhetsmålen så måste vi ge förpackningar ett värde för att öka insamlingen. Annars kommer alla stora investeringar som görs för att göra förpackningarna 100 procent återvinningsbara inte att spela någon roll, säger Bowers vd Suwar Mert.
– Därför är det fantastiskt att en stor dagligvarukedja som Coop ansluter sig till vårt system och sänder en signal till branschen om vart vi är på väg.

Dela denna nyhet

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

NYHETER VARJE VARDAG?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Klassikern pappersbaserat förpackad

Klassikern pappersbaserat förpackad

En svensk klassiker i form av Scan falukorv på 800 g-ring, blir nu pappersbaserat förpackat i en innovation från Mondi, istället för i dagens plast.

Siaglass och Skistar i nytt glassamarbete

Siaglass och Skistar i nytt glassamarbete

Siaglass och Skistar bygger ett nytt samarbete. Det tar sin utgångspunkt i snögubben Valle som finns på Skistars destinationer och som nu blir glass.

Så ofta kollar vi svenskar mobilen

Så ofta kollar vi svenskar mobilen

En tredjedel svarar ”mer än 50 gånger per dag”, var femte 18-29-åring ”mer än 100 gånger per dag”. Det gäller hur ofta vi svenskar kollar mobilen.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.