Klartecken till mer tid för RNB

Modekoncernen RNB äger exempelvis BROTHERS. | Foto från MostPhotos
Stockholms tingsrätt har nu godkänt att RNB med Polarn o pyret med flera dotterbolag får längre tid på sig för att genomföra företagsrekonstruktionen.

Modekoncernen RNB lämnade i slutet av juni in en ansökan om företagsreknstruktion för dotterbolagen Polarn o pyret, Brothers och Departments & store.
Nu har man fått förlängd tid för att genomföra den.

– Vi lämnade ackordsförslagen den 1 juli och har målsättningen att avsluta rekonstruktionen under hösten, säger Kristian Lustin, vd RNB Retail and brands i en pressrelease.
Nu får man tid på sig till den 23 september för rekonstruktionen.

Efter att ansökan om rekonstruktion inleddes har man även försatt sitt norska dotterbolag under Polarn o pyret i rekonstruktion.
Samtidigt har Brothers finska dotterbolag försatts i konkurs och ett antal butiker, såväl under Brothers som Polarn o pyrets namn stängts.

Fordringsägarna har även fått ett ackordsförslag av RNB som senast redovisade ett rörelseresultat som visade ett minus på 285 miljoner kr vilket utlöste ansökan om rekonstruktion.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Skedvi bröd får exklusiv märkning

Skedvi bröd får nu en exklusiv märkning av EU. Efter fyra års arbete får man märkningen ”skyddad geografisk beteckning”, SGB.

Lanserar ny hållbar rostningsteknik

Sucafina, Beyers Koffie och CEE presenterar en ny hållbar rostningsteknik för kaffe. Den presenteras idag och ses som ett stort utvecklingssteg.

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil