Foodmark minskar plasten i såsbägarna

Foodmark minskar plasten i såsbägarna
Foodmark reducerar plasten i sin nya såsbägare och sparar in mer än elva ton plast. Foto: Pressbild Foodmark
Foodmark minskar plasten i nya såsbägaren. Det sparar in över elva ton plast per år för företaget. I december ska hela förpackningsbytet vara klart.

Foodmark minskar plasten i nya såsbägaren. Det sparar in över elva ton plast per år för företaget. I december ska hela förpackningsbytet vara klart.

Ett steg framåt i arbetet för mer hållbara förpackningar, är budskapet från Foodmark när man nu byter förpackningar på sitt såsmärke Lohmanders.

Det handlar om en bägare med reducerad mängd plast.

Under sommaren började Foodmark byta till Lohmanders nya såsbägare och hittills har fyra av åtta såsen fått den nya förpackningen.

Hela skiftet ska vara gjort under december när det gamla lagret beräknas ta slut.

Den nya förpackningen har en reducerad plastmängd och i snitt är det 15 procent mindre plast i den nya utan att hållbarhet och kvalitet hos produkten påverkas.

– Lohmanders såsbägare har behållit sin volym på 230 ml samt 500 ml, 230 ml-bägarna har däremot blivit något smalare och högre medan den större bägaren har behållit sina dimensioner. Den största plastreduceringen har vi gjort i kragen, där locket fästs, berättar Karin Karlsson, förpackningsutvecklare hos Foodmark, och Martina Byström, varumärkeschef för Lohmanders.

– Denna materialreducering bidrar till att vi minskar vår plastförbrukning med över 11 ton plast per år. Vi är otroligt glada och stolta över att denna åtgärd har genomförts och detta är helt i linje med Foodmarks strategi för hållbar utveckling, påpekar de.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil