Foodmark minskar plasten i såsbägarna

Foodmark minskar plasten i såsbägarna
Foodmark reducerar plasten i sin nya såsbägare och sparar in mer än elva ton plast. Foto: Pressbild Foodmark
Foodmark minskar plasten i nya såsbägaren. Det sparar in över elva ton plast per år för företaget. I december ska hela förpackningsbytet vara klart.

Foodmark minskar plasten i nya såsbägaren. Det sparar in över elva ton plast per år för företaget. I december ska hela förpackningsbytet vara klart.

Ett steg framåt i arbetet för mer hållbara förpackningar, är budskapet från Foodmark när man nu byter förpackningar på sitt såsmärke Lohmanders.

Det handlar om en bägare med reducerad mängd plast.

Under sommaren började Foodmark byta till Lohmanders nya såsbägare och hittills har fyra av åtta såsen fått den nya förpackningen.

Hela skiftet ska vara gjort under december när det gamla lagret beräknas ta slut.

Den nya förpackningen har en reducerad plastmängd och i snitt är det 15 procent mindre plast i den nya utan att hållbarhet och kvalitet hos produkten påverkas.

– Lohmanders såsbägare har behållit sin volym på 230 ml samt 500 ml, 230 ml-bägarna har däremot blivit något smalare och högre medan den större bägaren har behållit sina dimensioner. Den största plastreduceringen har vi gjort i kragen, där locket fästs, berättar Karin Karlsson, förpackningsutvecklare hos Foodmark, och Martina Byström, varumärkeschef för Lohmanders.

– Denna materialreducering bidrar till att vi minskar vår plastförbrukning med över 11 ton plast per år. Vi är otroligt glada och stolta över att denna åtgärd har genomförts och detta är helt i linje med Foodmarks strategi för hållbar utveckling, påpekar de.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil