Dubbel Coop-satsning på klassisk mark

Coop Värmland gör nu två framtidssatsningar i Karlstad och i båda fallen är det två klassiska lägen för kooperationen i Karlstad man väljer.

Tullholmen och Mitticity är två klassiska lägen för Coop Värmland. På Tullholmen drev man i många år en livsmedelsindustri och på den plats där Mitticity ligger fanns tidigare Domus Karlstad som en gång var något av föreningens flaggskepp.
Nu knyter man ihop historien genom att öppna en helt ny butik på Tullholmen och en nysatsning för Coop City.

På platsen där Coop Värmland fram tills bara några år sedan drev lagercentral, charkfabrik, bageri- och transportcentral börjar en helt ny stadsdel att ta form. 
I hörnet vid Packhusallén mot Tullhusgatan kommer Coop Värmland att öppna butik med en säljyta på 1 100 kvadratmeter. En butik som enligt utsago ska bli något alldeles extra.

– Planeringen är i full gång med att hämta inspiration från hela landet, säger Coop Värmlands vd Anneli Borg Lundgren. 
– Tanken är att vi tar med oss det bästa för att sedan skapa en av landskapets modernaste dagligvarubutiker.

Ambitionen med Coop Tullholmen är en tydlig inriktning på färskvaror, butiksbakat bröd, förbutik, färdiglagad mat och delikatesser av olika slag samt lokala produkter.
Rekrytering av medarbetare inleds inom kort och man beräknar att den nya butiken ska stå klar till årets julhandel.

Coop City har varit belägen i gallerian Mitticity i centrala Karlstad sedan ett 20-tal år tillbaka. Butiken ligger på samma plats som Domus Karlstad en gång låg. 
Även här sker nu en omfattande ombyggnad där man vill bli ännu bättre på mat, butiksbakat bröd, utökat vegetariskt sortiment och manuell försäljning av färsk fisk och delikatesser.– Ombyggnaden går enligt planerna och vi kommer att ha öppet som vanligt under hela ombyggnadstiden, säger Tomas Röhr som är butikschef för Coop City.
Med de två nysatsningarna vill Coop Värmland positionera sig och återta andelar i den totala handeln i Karlstad.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil