Snart förbud mot kontantlöst

I New York är det snart förbjudet för butiker och restauranger att vägra ta emot kontanter. En lag har röstats igenom som tvingar all affärsverksamhet att ta emot och hantera kontanter.

Kreditkort och mobila betallösningar har tagit över alltmer som betalningsmedel i New York liksom stora delar av världen i övrigt.
Men som motkraft har – liksom Kontantupproret i Sverige – en nationell rörelse uppstått som vill tvinga affärer och restauranger med flera att ta emot och hantera kontanter även i fortsättningen.

Redan 1978 stiftade Massachusetts en lag som slog fast att alla retailföretag måste ta emot kontanter.
Under 2019 stiftade San Francisco, Philadelphia och New Jersey gemensam sak och införde liknande lagar.

Nu går New York Citys lagstiftande församling ett steg längre och besluter inte bara att butiker och restauranger ska hantera kontanter även fortsättningsvis.
Man siktar även in sig på företag inom delningsekonomin, matappsleverantörer och flera andra.

Den främsta orsaken är att all handel ska vara tillgänglig för alla medborgare.
Enligt beräkningar kan ungefär 25 procent av befolkningen endast betala med kontanter.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil