Veganmat till djuren – nästa trend?

Vegetarisk och vegansk djurmat liksom exempelvis veganska tuggben.
Nästa trend i västvärlden?
Ja, i vilket fall söker sig amerikanskt och brittiskt kapital till denna sektor.

En ny studie från University of Guelph i Kanada indikerar att var tredje ägare till ett sällskapsdjur är intresserad av växtbaserad djurmat.
Detta har bland annat fått Kalifornien-baserade Wild Earth, som utvecklar veganskt foder, att satsa.

Under förra året fick man 4 miljoner kr drygt från Paypal-grundaren Peter Thiel och nu har jätten Mars Petcare – som tillverkar Pedigree och Whiskas med mera – satsat nästan 100 miljoner kr i företaget.

I Storbritannien har fodertillverkaren Yora gått in på temat insekter som alternativ proteinkälla för husdjur och företag som Benevo, Halo och Zooks har lanserat vegetarisk och vegansk hundmat.

Problemet?
Ja, möjligen att det enligt veterinärvetenskapen är svårt för en hund att klara sig på en helt växtbaserad diet – och i princip omöjligt för en katt.
Annars är marknaden naturligtvis stor. I Sverige finns, exempelvis, enligt de senaste siffrorna, 946 206 registrerade hundar och ett beräknat antal av 1 450 000 katter.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Coops medlemmar stöttar bigårdar

Här kan man snacka om ett rejält bi-drag. Coops medlemmar skänker 1,3 miljoner bin till demonstrationsbigårdar i ett nytt samarbete.

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil