Veganmat till djuren – nästa trend?

Vegetarisk och vegansk djurmat liksom exempelvis veganska tuggben.
Nästa trend i västvärlden?
Ja, i vilket fall söker sig amerikanskt och brittiskt kapital till denna sektor.

En ny studie från University of Guelph i Kanada indikerar att var tredje ägare till ett sällskapsdjur är intresserad av växtbaserad djurmat.
Detta har bland annat fått Kalifornien-baserade Wild Earth, som utvecklar veganskt foder, att satsa.

Under förra året fick man 4 miljoner kr drygt från Paypal-grundaren Peter Thiel och nu har jätten Mars Petcare – som tillverkar Pedigree och Whiskas med mera – satsat nästan 100 miljoner kr i företaget.

I Storbritannien har fodertillverkaren Yora gått in på temat insekter som alternativ proteinkälla för husdjur och företag som Benevo, Halo och Zooks har lanserat vegetarisk och vegansk hundmat.

Problemet?
Ja, möjligen att det enligt veterinärvetenskapen är svårt för en hund att klara sig på en helt växtbaserad diet – och i princip omöjligt för en katt.
Annars är marknaden naturligtvis stor. I Sverige finns, exempelvis, enligt de senaste siffrorna, 946 206 registrerade hundar och ett beräknat antal av 1 450 000 katter.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil