Magnus Johansson lämnar Coop direkt

Magnus Johansson lämnar Coop direkt
Magnus Johansson. Foto: Coop
I ett snabbt skifte lämnar Magnus Johansson vd-posten hos Coop som löser läget genom Kooperativa förbundets vd Marie Nygren som tillfällig lösning.

I ett snabbt skifte lämnar Magnus Johansson vd-posten hos Coop som löser läget genom Kooperativa förbundets vd Marie Nygren som tillfällig lösning.

Efter fem år som vd för Coop Sverige kom i fredags beskedet att Magnus Johansson lämnar jobbet på dagen och formellt slutar vid årsskiftet.
Det akuta läget löser Coop genom att låta KF:s vd Marie Nygren gå in som tillförordnad vd från och med i fredags.

Den officiella versionen är att Magnus Johansson väljer att lämna jobbet i samband med att ”Coop ska gå in i  nästa strategifas”.
Det är naturligtvis ingen förklaring till varför vd-bytet ska ske utan att en ny vd rekryterats eller behöver ske på dagen men så lyder förklaringen utåt.

– Jag har under mina år i Coop Sverige haft ett gott samarbete både med Coop Sveriges styrelse och Marie Nygren som styrelseordförande. Vi har haft en fin utvecklingsresa och Coop har stärkt sin konkurrenskraft under dessa fem år som jag har haft uppdraget. Jag är stolt över alla duktiga medarbetare jag har haft förmånen att få arbeta med och med det vi tillsammans har åstadkommit, säger Magnus Johansson i en pressrelease där han också pekar på saker som hänt under hans vd-tid.

– Jag tänker då främst på Scan & Pay och hållbarhetsdeklarationen och modet att investera och bygga ny organisation för framtiden. Coop Sverige går nu in i en ny fas efter en väldigt intensiv period senaste året och jag har efter en tids funderingar kommit fram till att det är ett naturligt tillfälle att lämna bolaget och gå vidare till andra utmaningar.

– Magnus har varit framgångsrik i arbetet med att utveckla Coop Sveriges verksamhet. Det har varit intensiva år med renodlingen, satsning på ett helautomatiserat lager, utveckling av sortiment- och inköpsverksamheten och nu senast en IT-attack att hantera och jag vill tacka för fint arbete under dessa år. Jag vill också önska honom stort lycka till i framtiden i nästa roll, säger Marie Nygren som alltså tar över vd-stolen tills vidare.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil