Smart logistik ger fler affärer

För ett par veckor sedan startade projektet ett stort logistiktest med två IT-plattformar, en för beställningar och en för transportbokningar.
Ett stort logistiktest med två plattformar är basen i en satsning för att få restauranger att köpa lokalproducerad mat, skriver projektet Lokal meny.

Trots att svenska livsmedel produceras under goda förutsättningar, håller hög kvalitet och är säkra att äta är steget för restauranger att ta in lokalproducerade råvaror många gånger stort.

Det vill projektet Lokal meny ändra på genom att göra det lättare för restauranger i Skaraborg och Bohuslän att köpa in lokalproducerad mat. För ett par veckor sedan startade projektet ett stort logistiktest med två IT-plattformar, en för beställningar och en för transportbokningar.

I det pågående projektet Lokal meny som drivs av Lokalproducerat i väst och finansieras av Europeiska utvecklingsfonden, länsstyrelsen och Västra Götalandsregionen är målsättningen att öka försäljningen från småskaliga livsmedelsproducenter till restauranger inom regionen, skriver man i en pressrelease.

En förutsättning för att restaurangerna ska kunna erbjuda mer lokalproducerat på menyn är att de på ett lättillgängligt sätt vet vilka produkter som finns i deras närområden och har tillgång till enkla system för beställning och leverans.
Direkta försäljningskanaler och klimatsmarta transporter står högst på producenternas önskelista

Gällande försäljningen vill småskaliga producenter framför allt ha direkta försäljningskanaler mot sina kunder. Dessa är dock idag främst uppbyggda på personliga relationer och kontakter via mejl och telefon vilket är tidskrävande, noterar man i pressreleasen.
Här är det inte enbart producenterna som efterfråga nya arbetssätt. Under intervjuer med restauranger framkom även att de upplever sig ha begränsad insikt i vilka småskaliga producenter som finns i deras omgivning, påpekar man.


Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Skedvi bröd får exklusiv märkning

Skedvi bröd får nu en exklusiv märkning av EU. Efter fyra års arbete får man märkningen ”skyddad geografisk beteckning”, SGB.

Lanserar ny hållbar rostningsteknik

Sucafina, Beyers Koffie och CEE presenterar en ny hållbar rostningsteknik för kaffe. Den presenteras idag och ses som ett stort utvecklingssteg.

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil