Annons

Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

Smart logistik ger fler affärer

För ett par veckor sedan startade projektet ett stort logistiktest med två IT-plattformar, en för beställningar och en för transportbokningar.
Ett stort logistiktest med två plattformar är basen i en satsning för att få restauranger att köpa lokalproducerad mat, skriver projektet Lokal meny.

Trots att svenska livsmedel produceras under goda förutsättningar, håller hög kvalitet och är säkra att äta är steget för restauranger att ta in lokalproducerade råvaror många gånger stort.

Det vill projektet Lokal meny ändra på genom att göra det lättare för restauranger i Skaraborg och Bohuslän att köpa in lokalproducerad mat. För ett par veckor sedan startade projektet ett stort logistiktest med två IT-plattformar, en för beställningar och en för transportbokningar.

I det pågående projektet Lokal meny som drivs av Lokalproducerat i väst och finansieras av Europeiska utvecklingsfonden, länsstyrelsen och Västra Götalandsregionen är målsättningen att öka försäljningen från småskaliga livsmedelsproducenter till restauranger inom regionen, skriver man i en pressrelease.

En förutsättning för att restaurangerna ska kunna erbjuda mer lokalproducerat på menyn är att de på ett lättillgängligt sätt vet vilka produkter som finns i deras närområden och har tillgång till enkla system för beställning och leverans.
Direkta försäljningskanaler och klimatsmarta transporter står högst på producenternas önskelista

Gällande försäljningen vill småskaliga producenter framför allt ha direkta försäljningskanaler mot sina kunder. Dessa är dock idag främst uppbyggda på personliga relationer och kontakter via mejl och telefon vilket är tidskrävande, noterar man i pressreleasen.
Här är det inte enbart producenterna som efterfråga nya arbetssätt. Under intervjuer med restauranger framkom även att de upplever sig ha begränsad insikt i vilka småskaliga producenter som finns i deras omgivning, påpekar man.


Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

powered by Typeform

Annons

Annons

Annons

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.