Oväntat svag rapport sänkte Oatlys aktie

Oväntat svag rapport sänkte Oatlys aktie
Foto: Oatly
En kvartalsrapport som beskrivs som oväntat svag sänkte Oatlys aktiekurs på börsen i New York. Oatlys omsättning är lägre än analytikerna väntat.

En kvartalsrapport som beskrivs som oväntat svag sänkte Oatlys aktiekurs på börsen i New York. Oatlys omsättning är lägre än analytikerna väntat.

För tredje kvartalet 2021 redovisade Oatly en omsättning på 171 miljoner dollar. Stora pengar men lägre än de 185 miljoner dollar aktiemarknadens samlade räknenissar i snitt räknat med.
Samtidigt sänkte Oatly sin prognos för helåret från 680 miljoner dollar i omsättning till 635.

Förlusten för Oatly blev något lägre än väntat och stannade vid 40,6 miljoner dollar för tredje kvartalet där analytikerna räknat med 45.
Oatly börsnoterades i New York 20 maj i år och har sedan haft en tuff resa där aktien sjunkit 40 procent.

Bland analytiker ser man flera förklaringar till det raset och en av dem är förtroendekrisen sedan man tog in kapital från hårt kritiserade Blackstone.
Investmentbolaget Spruce point blankade aktien vilket ytterligare bidrog negativt och som en tredje orsak hänvisar man till att Oatly numera har fler konkurrenter på sin primära marknad.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Norska Posten testar paketrobot

Nu testar norska Posten självkörande robotar som hämtar varor och även levererar dem. Första delen i projektet är ett test i fyra veckor.

”Julhandeln blir oerhört viktig”

Det är fortsatt dyster framtidstro hos svenska handlare och Svensk handel ser nu julhandeln som ”oerhört viktig” för utvecklingen framöver.

Lidingö centrum skapar yta för fler

Det blir stora förändringar i Lidingö centrum under början av nästa år och ambitionen är att skapa större ytor totalt och ge plats åt fler.

”Det finns ingen gratis frakt”

”Det finns ingen gratis frakt”, skriver LO-förbundet Transport och uppmanar alla att välja alternativ som är bra för individ och miljö.

Vi handlar mer under Black Week

Klarna konstaterar, efter de första dagarna av Black Week, att man kan se en försäljningsökning på ungefär 4 procent jämfört med förra året.

Nyinvigning hos Coop i Norrköping

Coop öppnar nu Norrköpings första Stora Coop. Det handlar om Coop risängen som nu är nyinvigd som stormarknad, med stora ambitioner.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil