Annons

Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

Ecoponcho årets vinnare

Här är årets vinnare i Sodastreams hållbarhetstävling för unga. | Foto: Pressbild
För andra året har Sodastream korat en vinnare i ”Anti-plastic innovation of the year”. I år blev det Ecoponcho från Göteborg som tog hem priset.

I fjol instiftade Sodastream tävlingen ”Anti-plastic innovation of the year”.
Ambitionen var att bidra till att uppmuntra fler ungdomar för miljön och samtidigt främja kreativitet.

Nu har tävlingen genomförts för andra året, med många intresserade, och bland deltagarna plockade man fram fem finalister. Det handlar om ungdomar i åldersgruppen 15-20 år och bidragen ska bidra till minskad plastkonsumtion.

Det bästa bidraget belönas med 10 000 kr och i år blev det Ecoponcho, ett UF-företag från Göteborg bildat av Leo Ljungström, Ville Larsson, Douglas Tönnberg, Isak Horgosi Gerhardsson, som alla går på Klara teoretiska gymnasium Postgatan i Göteborg, som vann.

“EcoPoncho UF ser till att ta ett steg mot en plastfri värld genom att erbjuda miljövänliga och funktionella regnponchos gjorda av komposterbar och nedbrytbar bioplast. Vi riktar oss mot miljömedvetna privatpersoner som är i behov av ett smidigt och effektivt skydd mot regn samt är villiga att ersätta plasten i sin vardag med hållbarare alternativ”, löd juryns motivering.

– Efter förra årets stora intresse kändes det givet att anordna tävlingen i år igen. Och det är vi tacksamma för att vi gjorde, för återigen har Sveriges ungdomar visat upp både kreativitet och miljömedvetenhet. Vi är väldigt glada över att så många unga svenskar inser allvaret med plastföroreningar. Våra ungdomar är framtiden och av bidragen vi fått in att döma så är Sveriges framtid i goda händer, säger Sodastreams marknadschef Mats Ajpe.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

powered by Typeform

Annons

Annons

Annons

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.