Ecoponcho årets vinnare

I fjol instiftade Sodastream tävlingen ”Anti-plastic innovation of the year”.
Ambitionen var att bidra till att uppmuntra fler ungdomar för miljön och samtidigt främja kreativitet.

Nu har tävlingen genomförts för andra året, med många intresserade, och bland deltagarna plockade man fram fem finalister. Det handlar om ungdomar i åldersgruppen 15-20 år och bidragen ska bidra till minskad plastkonsumtion.

Det bästa bidraget belönas med 10 000 kr och i år blev det Ecoponcho, ett UF-företag från Göteborg bildat av Leo Ljungström, Ville Larsson, Douglas Tönnberg, Isak Horgosi Gerhardsson, som alla går på Klara teoretiska gymnasium Postgatan i Göteborg, som vann.

“EcoPoncho UF ser till att ta ett steg mot en plastfri värld genom att erbjuda miljövänliga och funktionella regnponchos gjorda av komposterbar och nedbrytbar bioplast. Vi riktar oss mot miljömedvetna privatpersoner som är i behov av ett smidigt och effektivt skydd mot regn samt är villiga att ersätta plasten i sin vardag med hållbarare alternativ”, löd juryns motivering.

– Efter förra årets stora intresse kändes det givet att anordna tävlingen i år igen. Och det är vi tacksamma för att vi gjorde, för återigen har Sveriges ungdomar visat upp både kreativitet och miljömedvetenhet. Vi är väldigt glada över att så många unga svenskar inser allvaret med plastföroreningar. Våra ungdomar är framtiden och av bidragen vi fått in att döma så är Sveriges framtid i goda händer, säger Sodastreams marknadschef Mats Ajpe.

Här är årets vinnare i Sodastreams hållbarhetstävling för unga. | Foto: Pressbild

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

powered by Typeform

Juridiken i julhandeln

Öppet köp, bytesrätt, ångerrätt… I julhandeln ökar frågorna om juridiken kring julklapparna. Vi reder ut de vanligaste juridiska frågorna tillsammans med Familjens Jurist.

Ica återkallar felmärkt kallrökt lax

Ica återkallar felmärkt kallrökt lax

Ica återkallar Ica kallrökt lax skivad 150 gram. Det gör man efter att ha upptäckt att förpackningen blivit märkt med fel bäst före-datum.

1,3 miljoner paket på ett dygn

1,3 miljoner paket på ett dygn

Det är ett nytt rekord för Postnord. Nästan 1,3 miljoner paket under ett dygn är facit efter senaste Black friday, 25 procent upp gentemot förra året.

Avtal klart för Coops nya centrallager

Avtal klart för Coops nya centrallager

Nu har Coop logistik AB formellt skrivit avtal med kapitalförvaltningsbolaget DWS kring Coops nya centrallager vilket byggs i Eskilstuna logistikpark.

”Oväntad ökad konkurrenskraft”

”Oväntad ökad konkurrenskraft”

Trots konjunkturnedgång och en stark krona anser svenska livsmedelsproducenter att svenska livsmedel ökat i konkurrenskraft under tredje kvartalet.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.