Ny matfabrik ska öppna i Loviseberg

Ny matfabrik ska öppna i Loviseberg
Serdar och Pelin Öztenar, ägare och grundare. Foto: Bosphorus matkluster

Bosphorus matkluster öppnar en ny anläggning i Loviseberg, Botkyrka, under början av april och satsar vidare efter 15 år inom färsk färdigmat.

Bosphorus matkluster har producerat färsk färdigmat under 15 år och gör ny en satsning på en ny stor anläggning i Lovisevbergs industriområde i Botkyrka, nära E4.
På 5 600 kvadratmeter skapas en ny anläggning för produktionen.

Bosphorus har under 15 år profilerat sig inom växtbaserad mat och medelhavskost.
– Nu håller vi på att slutföra en satsning som vi planerat under ett antal år, nämligen att skapa en modern och hållbar livsmedelsanläggning där vi kan fortsätta att växa under ett antal år med vår inriktning på växtbaserade livsmedel, säger Serdar Öztenar, vd och en av två huvudägare som varit med sedan starten.

– Vi har haft en kraftig tillväxt i efterfrågan de senaste 2-3 åren och för att kunna växa vidare var vi tvungna att bygga eget, fortsätter Serdar.
– Nu kommer vi också att få helt nya möjligheter med produktutveckling och labbanalyser för att driva på innovation och utveckling.

Investeringen uppgår till 110 miljoner kr där maskindelen står för 9 miljoner kr.
– Den här satsningen har genomförts under Covid 19-året men vi är helt övertygade om att det är ett riktigt beslut och att vi nu står starkare för att gå vidare inom vår nisch med kylda växtbaserade livsmedel, avslutar Serdar Öztenar.

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

NYHETER VARJE VARDAG?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Dogman förvärvar butikskedja i Norge

Dogman förvärvar butikskedja i Norge

Nordens största distributör av husdjurstillbehör, Dogman, fortsätter att utöka butiksnätet genom förvärvet av den norska kedjan Buster hund og katt.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.