Aqua Nobel ska bli plastfritt under 2021

Aqua Nobels vd Robin Wingårdh
Aqua Nobels vd Robin Wingårdh. Foto: Kristin Dahlberg
Aqua Nobel meddelar att man har tagit beslutet att avveckla sin Pet-verksamhet för att bli plastfritt från och med innevarande år, 2021.

Aqua Nobel meddelar att man har tagit beslutet att avveckla sin Pet-verksamhet för att bli plastfritt från och med innevarande år, 2021.

– Aqua Nobel har tagit beslutet att helt avveckla sin Pet-verksamhet för att bli 100 procent plastfritt från och med 2021, skriver företaget i en pressrelease.
Man kommer nu att satsa fullt på sitt stilla källvatten i dess innovativa Tetra prisma-förpackning som är gjord av 78 procent förnybart material.

– Vi har planerat för en avveckling sedan förra året och tyckte att det var perfekt att gå in i 2021 helt plastfria, säger Aqua Nobels vd Robin Wingårdh.
– Vi vill kunna fokusera all energi på vår hållbara kartong då det ligger rätt i tiden och ligger i linje med våra mål och värden, tillägger han.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil