Teknikinvesteringar nästan enbart till män

Teknikinvesteringar nästan enbart till män
Foto: Mostphotos
Miljarder fortsätter att rulla in till investeringar i teknikbolag – men pengarna går nästan enbart till företag som startats och drivs av män.

Miljarder fortsätter att rulla in till investeringar i teknikbolag – men pengarna går nästan enbart till företag som startats och drivs av män.

Under 2020 gick 1 procent av det kapital som investerades i privatägda teknikbolag, som tog in en investering under året, till bolag som är grundade av kvinnor.
Det visar den årliga kartläggning Dagens industri gjort, nu för sjätte året i rad.

I de 1 000 privatägda teknikbolag som kartläggningen omfattar investerades nästan 44 miljarder kr under 2020, som trots pandemi blev ett rekordår för denna typ av investeringar.

Under året gick dock knappt 1 procent av pengarna till bolag grundade av kvinnor och endast 11 procent till bolag grundade av kvinnor och män tillsammans.
Det innebär att alltså 88 procent av investeringarna värdemässigt gick till bolag vilka grundats av män, konstaterar Di.

Det är i princip likartade siffror som 2019 då 1 procent gick till bolag grundade av kvinnor, 6 procent till mixade och strax under 93 procent till bolag grundade av män.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Hemköp Jakobsberg nyinvigt och igång

Nu har Hemköp Jakobsberg öppnat på nytt. Det sker efter en omfattande modernisering. Under tiden har man fått vara i tillfälliga lokaler.

Årets julsnaps äldst i världen

I år lanseras nationalsnapsen Vasa 1628 som årets julsnaps, en snaps som faktiskt kan göra anspråk på att vara världens äldsta sprit.

Dags att inviga nya Hemköp Stadshagen

Nu är det dags för invigning av Hemköp Stadshagen. På onsdag, 29 n9vember, öppnar man butiken, alldeles intill tunnelbanan i Stadshagen.

Tre av fyra ska minska julköpen

Tre av fyra svarande i en ny undersökning säger att de ska dra ned på julklappsköpen detta år. Många slopar julklappar till andra vuxna helt.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil