Drygt tre av fyra betalade kontaktlöst

Drygt tre av fyra betalade kontaktlöst
Foto: Adyen
Den stora betalskillnaden under pandemin är att vi går till fler och fler kontaktlösa betalningar. De utgör nu drygt tre av fyra transaktioner.

Den stora betalskillnaden under pandemin är att vi går till fler och fler kontaktlösa betalningar. De utgör nu drygt tre av fyra transaktioner.

Det är betalteknikbolaget Adyen som är senast med att redovisa en trend som alltfler påpekat, nämligen att alltfler av oss alltmer väljer kontaktlösa betalningar.
Adyen – med kunder som H&M, Åhléns och Elgiganten – redovisar för sin del att 77 procent av de betalningar man har statistik på var kontaktlösa under första halvåret 2021.

Den siffran kan för Adyens del jämföras med 66 procent som andel 2020. Samtidigt visar det faktum att snittvärdet per transaktion ökat med 44 procent, till 516 kronor, att vi litar på tekniken i allt högre grad.

– Pandemin fortsätter att driva på utvecklingen där kontaktlösa betalningar ökar. I Sverige ser vi att nästan fyra av fem transaktioner sker med kontaktlös teknik, vilket är en betydande ökning från fjolåret. Företagen som lyckas bäst är de som snabbt lagt till kontaktlösa kundupplevelser, säger Tobias Lindh, som är vd för Adyen i Norden och Baltikum.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil