Drygt tre av fyra betalade kontaktlöst

Drygt tre av fyra betalade kontaktlöst
Foto: Adyen
Den stora betalskillnaden under pandemin är att vi går till fler och fler kontaktlösa betalningar. De utgör nu drygt tre av fyra transaktioner.

Den stora betalskillnaden under pandemin är att vi går till fler och fler kontaktlösa betalningar. De utgör nu drygt tre av fyra transaktioner.

Det är betalteknikbolaget Adyen som är senast med att redovisa en trend som alltfler påpekat, nämligen att alltfler av oss alltmer väljer kontaktlösa betalningar.
Adyen – med kunder som H&M, Åhléns och Elgiganten – redovisar för sin del att 77 procent av de betalningar man har statistik på var kontaktlösa under första halvåret 2021.

Den siffran kan för Adyens del jämföras med 66 procent som andel 2020. Samtidigt visar det faktum att snittvärdet per transaktion ökat med 44 procent, till 516 kronor, att vi litar på tekniken i allt högre grad.

– Pandemin fortsätter att driva på utvecklingen där kontaktlösa betalningar ökar. I Sverige ser vi att nästan fyra av fem transaktioner sker med kontaktlös teknik, vilket är en betydande ökning från fjolåret. Företagen som lyckas bäst är de som snabbt lagt till kontaktlösa kundupplevelser, säger Tobias Lindh, som är vd för Adyen i Norden och Baltikum.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil