Satsar på vegansk djurmat

Vegansk djurmat? Absolut. Ämnet lockar såväl katt- och hundägare som investerare och riskkapital. I en ny undersökning säger var tredje djurägare att de gillar växtbaserad djurmat.

Investerare och kapital strömmar till klimatmedvetna entreprenörer.
Det är ingen nyhet – men nu handlar det om vegansk djurmat.

En ny studie som kanadensiska University of Guelph genomfört hävdar att var tredje ägare till sällskapsdjur är positiv till växtbaserad djurmat.
Universitetet hade då frågat 3 600 djurägare i olika delar av världen.

Nu börjar det här synas på företags- och produktsidan där jätten Mrs Petcare nu investerar nästan 100 miljoner kr i Wild Earth, ett bioteknikföretag som utvecklar veganskt foder.
Wild Earth, ett kaliforniskt företag, hade då redan plockat in ett antal miljoner i riskkapital från andra håll.

Hur mycket nytta vegansk djurmat gör för klimatet?
 – Naturligtvis gör djurmat ett klimatavtryck, men de animaliska produkter som går in i djurfoder är nästan alltid biprodukter. Det är orimligt att hela den klimatbelastning som framställningen av exempelvis kycklingfilé skapar läggs på biprodukten, i det här fallet kycklingmjöl, resonerar Markus Langeland vid SLU i en kommentar till svd.se.

Han tycker det är bra med mer klimatsmarta foderalternativ men bara om de uppfyller djuren näringsbehov.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil