Swegreen butiksodlar hos Ica

Andreas Dahlin, Swegreen, Elsa Aldersson, Ica Focus, och Marcus Petersson, Swegreen, är alla nöjd över det nya samarbetet. | Foto: Pressbild
Andreas Dahlin, Swegreen, Elsa Aldersson, Ica Focus, och Marcus Petersson, Swegreen, är alla nöjd över det nya samarbetet. Foto: Pressbild

Startup-bolaget Swegreen har skrivit avtal med Ica-butiken Ica Focus i Gårda, Göteborg, och ska producera grönsaker i ett automatiserat odlingssystem i butiken.
Det är ett avtal som bygger på Swegreens tjänst Farming-as-a-service och ger livsmedelshandlare och restauranger möjlighet att erbjuda färska grödor året runt, skördade direkt i butik.

Avtalet mellan Swegreen och Ica-butiken gör att butiken blir först i Sverige med att erbjuda sina kunder ”hyperlokalt producerade grödor odlade från frö till färdig planta inne i butiken”, som man beskriver det hela i en pressrelease.
Själva odlingsanläggningen tillhandahålls av Swegreen och bygger på hydroponisk odlingsteknik.
– Vår modell gör att varje butiks- och restaurangägare kan erbjuda sina kunder hyperlokalt odlade, färska och högkvalitativa grödor som har fantastisk näringshalt och smak – till konkurrenskraftiga priser, säger Swegreens vd Andreas Dahlin.
– Vi är väldigt stolta och glada att starta det här samarbetet med ICA Focus. Det är en butik som vill ligga i framkant, och jag tror det är många som vill följa deras exempel. Som sig bör kvitteras artigheten från Ica-butikens sida.
– Våra kunder har efterfrågat mera närproducerat och hållbart i vårt sortiment – och närmare och grönare än så här blir det inte, säger Ica Focus butikschef Daniel Åkerhage.

Den första butiksskörden beräknas till slutet av augusti och vid full kapacitet går det enligt parterna att skörda närmare 300 enheter färsk sallad och örter varje dag i butiken.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil