Swegreen butiksodlar hos Ica

Andreas Dahlin, Swegreen, Elsa Aldersson, Ica Focus, och Marcus Petersson, Swegreen, är alla nöjd över det nya samarbetet. | Foto: Pressbild
Andreas Dahlin, Swegreen, Elsa Aldersson, Ica Focus, och Marcus Petersson, Swegreen, är alla nöjd över det nya samarbetet. Foto: Pressbild

Startup-bolaget Swegreen har skrivit avtal med Ica-butiken Ica Focus i Gårda, Göteborg, och ska producera grönsaker i ett automatiserat odlingssystem i butiken.
Det är ett avtal som bygger på Swegreens tjänst Farming-as-a-service och ger livsmedelshandlare och restauranger möjlighet att erbjuda färska grödor året runt, skördade direkt i butik.

Avtalet mellan Swegreen och Ica-butiken gör att butiken blir först i Sverige med att erbjuda sina kunder ”hyperlokalt producerade grödor odlade från frö till färdig planta inne i butiken”, som man beskriver det hela i en pressrelease.
Själva odlingsanläggningen tillhandahålls av Swegreen och bygger på hydroponisk odlingsteknik.
– Vår modell gör att varje butiks- och restaurangägare kan erbjuda sina kunder hyperlokalt odlade, färska och högkvalitativa grödor som har fantastisk näringshalt och smak – till konkurrenskraftiga priser, säger Swegreens vd Andreas Dahlin.
– Vi är väldigt stolta och glada att starta det här samarbetet med ICA Focus. Det är en butik som vill ligga i framkant, och jag tror det är många som vill följa deras exempel. Som sig bör kvitteras artigheten från Ica-butikens sida.
– Våra kunder har efterfrågat mera närproducerat och hållbart i vårt sortiment – och närmare och grönare än så här blir det inte, säger Ica Focus butikschef Daniel Åkerhage.

Den första butiksskörden beräknas till slutet av augusti och vid full kapacitet går det enligt parterna att skörda närmare 300 enheter färsk sallad och örter varje dag i butiken.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

Ica-banken höjer sparräntan igen

Ica-banken höjer återigen sparräntan. Den här gången kommer det som en omedelbar reaktion på riksbankens räntebesked torsdag.

Ännu ett nytt svenskt snabbmatskoncept

Nu kommer ytterligare ett svenskt restaurangkoncept med ambitionen att utmana de stora snabbmatskedjorna. ”Fiffis” är namnet på den senaste utmanaren.

Hemköp öppnar i nya lokaler i Örby

Nu har Hemköp öppnat sin nya fräscha Hemköp-butik i Örby i södra Stockholm. Efter två år kunde man slå upp portarna 14 september.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil