Annons

Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

Swegreen butiksodlar hos Ica

Andreas Dahlin, Swegreen, Elsa Aldersson, Ica Focus, och Marcus Petersson, Swegreen, är alla nöjd över det nya samarbetet. | Foto: Pressbild
Andreas Dahlin, Swegreen, Elsa Aldersson, Ica Focus, och Marcus Petersson, Swegreen, är alla nöjd över det nya samarbetet. Foto: Pressbild

Startup-bolaget Swegreen har skrivit avtal med Ica-butiken Ica Focus i Gårda, Göteborg, och ska producera grönsaker i ett automatiserat odlingssystem i butiken.
Det är ett avtal som bygger på Swegreens tjänst Farming-as-a-service och ger livsmedelshandlare och restauranger möjlighet att erbjuda färska grödor året runt, skördade direkt i butik.

Avtalet mellan Swegreen och Ica-butiken gör att butiken blir först i Sverige med att erbjuda sina kunder ”hyperlokalt producerade grödor odlade från frö till färdig planta inne i butiken”, som man beskriver det hela i en pressrelease.
Själva odlingsanläggningen tillhandahålls av Swegreen och bygger på hydroponisk odlingsteknik.
– Vår modell gör att varje butiks- och restaurangägare kan erbjuda sina kunder hyperlokalt odlade, färska och högkvalitativa grödor som har fantastisk näringshalt och smak – till konkurrenskraftiga priser, säger Swegreens vd Andreas Dahlin.
– Vi är väldigt stolta och glada att starta det här samarbetet med ICA Focus. Det är en butik som vill ligga i framkant, och jag tror det är många som vill följa deras exempel. Som sig bör kvitteras artigheten från Ica-butikens sida.
– Våra kunder har efterfrågat mera närproducerat och hållbart i vårt sortiment – och närmare och grönare än så här blir det inte, säger Ica Focus butikschef Daniel Åkerhage.

Den första butiksskörden beräknas till slutet av augusti och vid full kapacitet går det enligt parterna att skörda närmare 300 enheter färsk sallad och örter varje dag i butiken.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

powered by Typeform

Annons

Annons

Annons

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.