Få konkurser men 60 i detaljhandeln

Mindre konkurser än på 10 år | Foto MostPhotos
Antalet konkurser i Sverige hittills i år är det lägsta på tio år, rapporterar UC som samtidigt konstaterar att detaljhandeln sticker ut negativt.

Antalet konkurs i Sverige hittills i år är allts det lägsta på tio år, enligt UC.
I maj gick två procent färre företag i konkurs jämfört med motsvarande månad 2021.

Under perioden januari-maj gick 2 412 företag i konkurs i Sverige och det är det lägta antal vi har haft på tio år, skriver UC i sin analys.
Där tvingas man samtidigt att konstatera att detaljhandeln sticker ut negativt genom att enbart under maj månad ha 60 konkurser i Sverige.
För de första fem månaderna i år handlar det om 270 företag i konkurs.

Inom hotell och restaurangbranschen till exempel har det däremot varit rekordfå konkurser hittills i år. 
– Man skulle kunna säga att marknadsläget för närvarande befinner sig i en perfekt storm – pandemin har under flera års tid satt press på framför allt ett antal särskilt utsatta branscher, säger Johanna Blomé, ekonom hos UC, i en kommentar. Ändå varnar hon och UC för tuffa tider framöver.

– Inflationen är skyhög och räntan kommer att höjas i omgångar. Vi behöver vara inställda på att den positiva marknadsspiralen vi sett efter pandemin är på väg att vända och vi åter går mot tuffare tider, säger Johanna Blomé.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil