Nästan hälften handlar begagnat på nätet

Nästan hälften handlar begagnat på nätet
Foto: Mostphotos
Hälften av konsumenterna i en ny undersökning har köpt något begagnat på nätet under det senaste året, visar nya E-barometern 2020 från Postnord.

Hälften av konsumenterna i en ny undersökning har köpt något begagnat på nätet under det senaste året, visar nya E-barometern 2020 från Postnord.

I takt med att e-handeln ökar, växer även en second hand-marknad på nätet.
Så många som hälften av konsumenterna har köpt något begagnat på nätet under det senaste året, enligt nya E-barometern 2020 som Postnord släpper 23 februari.

Det är en tydlig trend att alltfler köper begagnade saker online och handeln mellan privatpersoner ökar.
35 procent av konsumenterna i undersökningen har handlat heminredning och möbler second hand online under förra året.

25 procent har handlat second hand-kläder eller skor och 23 procent har köpt barnprodukter och leksaker.
Totalt har 46 procent av e-handelskonsumenterna, jämnt fördelat mellan kvinnor och män, handlat second hand på nätet.

– Att köpa begagnat är sannolikt ingen fluga utan är här för att stanna. Motivationen för konsumenterna är en kombination av pris, utbud och hållbarhet. Väldigt få drivs uteslutande av en av dessa parametrar – de verkar liksom i symbios, analyserar Carl-Fredrik Teder som är detaljhandelsanalytiker hos Postnord.

– Men givetvis är det så att hållbarhetsfaktorn blir allt viktigare. De yngre konsumenterna ställer betydligt högre krav och det är troligtvis inte bara en åldersfråga utan en generationsfråga att vilja konsumera mer cirkulärt, säger Carl-Fredrik Teder, detaljhandelsanalytiker på PostNord.

– Generellt har intresset för begagnat ökat. För tio år sedan var konsumenten mer ambivalent inställd till att handla second hand. Successivt har begagnat blivit alltmer allmängods. I dag är det för lika många en statusmarkör att kunna blanda gammalt med nytt, som att ha den senaste säsongens produkter, tillägger Teder.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil