Nästan hälften handlar begagnat på nätet

Nästan hälften handlar begagnat på nätet
Foto: Mostphotos
Hälften av konsumenterna i en ny undersökning har köpt något begagnat på nätet under det senaste året, visar nya E-barometern 2020 från Postnord.

Hälften av konsumenterna i en ny undersökning har köpt något begagnat på nätet under det senaste året, visar nya E-barometern 2020 från Postnord.

I takt med att e-handeln ökar, växer även en second hand-marknad på nätet.
Så många som hälften av konsumenterna har köpt något begagnat på nätet under det senaste året, enligt nya E-barometern 2020 som Postnord släpper 23 februari.

Det är en tydlig trend att alltfler köper begagnade saker online och handeln mellan privatpersoner ökar.
35 procent av konsumenterna i undersökningen har handlat heminredning och möbler second hand online under förra året.

25 procent har handlat second hand-kläder eller skor och 23 procent har köpt barnprodukter och leksaker.
Totalt har 46 procent av e-handelskonsumenterna, jämnt fördelat mellan kvinnor och män, handlat second hand på nätet.

– Att köpa begagnat är sannolikt ingen fluga utan är här för att stanna. Motivationen för konsumenterna är en kombination av pris, utbud och hållbarhet. Väldigt få drivs uteslutande av en av dessa parametrar – de verkar liksom i symbios, analyserar Carl-Fredrik Teder som är detaljhandelsanalytiker hos Postnord.

– Men givetvis är det så att hållbarhetsfaktorn blir allt viktigare. De yngre konsumenterna ställer betydligt högre krav och det är troligtvis inte bara en åldersfråga utan en generationsfråga att vilja konsumera mer cirkulärt, säger Carl-Fredrik Teder, detaljhandelsanalytiker på PostNord.

– Generellt har intresset för begagnat ökat. För tio år sedan var konsumenten mer ambivalent inställd till att handla second hand. Successivt har begagnat blivit alltmer allmängods. I dag är det för lika många en statusmarkör att kunna blanda gammalt med nytt, som att ha den senaste säsongens produkter, tillägger Teder.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil