Krav från Sverige i nytt samarbete?

Krav från Sverige i nytt samarbete?
Foto: Från Sverige
De två märkningarna Krav och Från Sverige inleder ett samarbete som ska göra det tydligare för konsumenter hur de ska kunna välja medvetet i butiken.

De två märkningarna Krav och Från Sverige inleder ett samarbete som ska göra det tydligare för konsumenter hur de ska kunna välja medvetet i butiken.

Svenska konsumenter vill, enligt Krav och Från Sverige, i allt större utsträckning göra medvetna val när de väljer livsmedel.
Flera av Kravs svenska kunder har framfört en önskan att det ska bli tydligare att deras produkter både är svenskproducerade och Krav-certifierade, skriver Krav.

Därför inleder nu de två märkningarna ett samarbete där man bland annat skapar ett gemensamt skylt- och marknadsföringsmaterial .
– Vi vill tillsammans med KRAV göra det tydligt och underlätta valet för de konsumenter som både vill handla svenskproducerade och ekologiska KRAV-märkta produkter, säger Ulrika Ekström, vd Svenskmärkning AB.

– Flera svenska Krav-bönder, som exempelvis äppelodlare, har framfört att de vill tydliggöra att produkterna både är svenskodlade och Krav-godkända, tillägger Anita Falkenek som är vd för Krav.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil