Frixos ger stöd till matdataföretag

Foto Pressbild Frixos
Årets stipendium från Frixos stiftelse går till matdataföretaget Foodfacts som utvecklat en ny plattform för en mer hållbar och hälsosam konsumtion.

Sedan 2016 delar Frixos stiftelse ut ett stipendium till en entreprenör som främjar ett hållbart samhälle och motverkar utanförskap. 
Årets stipendiat är matdataföretaget Foodfacts som utvecklat en revolutionerande plattform för en mer hållbar och hälsosam matkonsumtion, skriver Frixos i en pressrelease.

När Frixos Papadopoulos startade familjeföretaget Fontana på 70-talet gjorde han det med passion, innovation, envishet, hårt arbete och en liten Volkswagenbuss full med juice från Cypern. 
Många år och innovationer senare startade han Frixos stiftelse för att hjälpa och inspirera entreprenörer att våga tro på sin sak och fortsätta utveckla sina idéer. 
Varje år utses en stipendiat som verkar i stiftelsens anda. 

Foodfacts arbetar för att göra information om mat mer tillgänglig och enklare att förstå, för att konsumenter lättare ska kunna fatta välgrundade beslut kring produkterna de väljer. Hur stort koldioxidutsläpp har produkten genererat? Är den verkligen vegansk? Vilka märkningar har produkten och vad innebär de?

– Vi är otroligt hedrade över att få ta emot detta stipendium som ett kvitto på att allt fler aktörer ser nyttan och möjligheterna med intelligent matdata, säger Alexandra Ferreira, vd för Foodfacts.


– Vår mission är att öka transparensen i matsystemet och bidra med innovation som gynnar både planet och hälsa. Nu kommer vi att accelerera utvecklingen av vår plattform ytterligare för att tillgängliggöra vår matdata till allt fler företag och konsumenter.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil