Blir världens största Autostore-lager – igen

Blir världens största Autostore-lager – igen
Så ser det ut idag i Boozts Malmö-anläggning som nu byggs ut. Foto: Pressbild Boozt
Malmö-baserade Boozt gör en ny tillbyggnad till sitt lager. Tanken med att göra den nu är att vara beredd inför Black friday och julhandeln 2021.

Malmö-baserade Boozt gör en ny tillbyggnad till sitt lager. Tanken med att göra den nu är att vara beredd inför Black friday och julhandeln 2021.

Boozt, e-handelsföretaget som är baserat i Malmö, ska nu göra ännu en tillbyggnad i sitt lagersystem med sikte på att klara toppar som Black friday och julhandeln 2021.
Via utbyggnaden blir man nu världens största lager i sin kategori – för andra gången.

2017 initierade Boozt lagerautomatisering genom Element logics Autostore-system.
Då handlade det om 380 000 lådor och 384 plockrobotar och de basfakta räckte för att man skulle bli världens största Autostore-system.

2020 gjorde man en ny utbyggnad med en ny lagermodul och adderade därmed ytterligare 120 000 lådor och 120 plockrobotar till kapaciteten.
Nu gör man ännu en utbyggnad vilken omfattar 180 robotar, 210 000 lådor och 43 portar för plock och flöde.

Därmed blir man återigen störst i världen bland Autostore-installationen, enligt Transportnytt som räknar ihop det hela till att anläggningen efter det senaste beslutet kommer att omfatta 673 robotar, 719 000 lådor och 205 portar.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Norska Posten testar paketrobot

Nu testar norska Posten självkörande robotar som hämtar varor och även levererar dem. Första delen i projektet är ett test i fyra veckor.

”Julhandeln blir oerhört viktig”

Det är fortsatt dyster framtidstro hos svenska handlare och Svensk handel ser nu julhandeln som ”oerhört viktig” för utvecklingen framöver.

Lidingö centrum skapar yta för fler

Det blir stora förändringar i Lidingö centrum under början av nästa år och ambitionen är att skapa större ytor totalt och ge plats åt fler.

”Det finns ingen gratis frakt”

”Det finns ingen gratis frakt”, skriver LO-förbundet Transport och uppmanar alla att välja alternativ som är bra för individ och miljö.

Vi handlar mer under Black Week

Klarna konstaterar, efter de första dagarna av Black Week, att man kan se en försäljningsökning på ungefär 4 procent jämfört med förra året.

Nyinvigning hos Coop i Norrköping

Coop öppnar nu Norrköpings första Stora Coop. Det handlar om Coop risängen som nu är nyinvigd som stormarknad, med stora ambitioner.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil