Välkomnar ekologiska satsningar

Krav, Organic Sweden och Ekologiska lantbrukarna välkomnar de fortsatta satsningar på ekologiskt i Sverige som regeringen gör i sin budgetproposition.

Krav, Organic Sweden och Ekologiska lantbrukarna konstaterar att regeringen i sin budgetproposition inför 2021 föreslagit att Jordbruksverket tillförs 25 miljoner kronor per år 2021–2023 för fortsatt arbete med samordningsfunktionen för ekologiska livsmedel som en del av livsmedelsstrategin.
På så sätt tillförs nu medel för fortsatt arbete för att nå ekomålen som är satta till 2030.

– Det finns en stor konsumentgrupp som väljer ekologiskt, men som också vill att maten ska vara svensk. Med dessa satsningar kan vi fortsätta stärka konkurrenskraften hos svenska ekologiska lantbrukare och livsmedelsföretag gentemot den importerade maten, säger Charlotte Bladh André, vd för Organic Sweden.

– För svenska ekobönder betyder det här att mer kan göras samlat för att efterfrågan och priserna till bonden för ekomaten ska öka, så att ekomålen kan nås i balans med marknaden, säger Sofia Sollén-Norrlin, verksamhetsledare för Ekologiska lantbrukarna.

För branschen är satsningen ett viktigt kvitto på att ekologiskt ses som en central del av lösningen på samhällets utmaningar inom hållbarhet.
– Vi är glada för att man i den nyligen lagda budgeten har prioriterat ekologiskt, som är ett viktigt medel för att driva hållbar utveckling inom livsmedelssektorn, säger Anita Falkenek, vd för Krav.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil