Kläder och skor går starkt inom e-handeln

Kläder och skor går starkt inom e-handeln
Svensk handels chefsekonom Johan Davidson. Foto: Svensk Handel
Under september växte försäljningen av kläder och skor på nätet starkt och Svensk handel ser en fortsatt positiv utveckling på området.

Under september växte försäljningen av kläder och skor på nätet starkt och Svensk handel ser en fortsatt positiv utveckling på området.

Till och med september i år växte den inhemska försäljningen av kläder och skor på nätet med 28 procent jämfört med samma period förra året, rapporterar Svensk handel.
Hemelektronik växte med 23 procent, möbler och heminredning med 22 procent. För e-handel av livsmedel, exklusive alkohol och tobak, är ökningen 14 procent till och med september.

– Under slutet av förra året väntade sig många att e-handelns omsättning skulle sjunka i nivå under 2021, men så har det alltså inte blivit, säger Svensk handels chefsekonom Johan Davidson.
– Även om omsättningen under resten av året skulle bli påtagligt lägre än förra året så kommer e-handeln likväl att visa positiv tillväxt för helåret 2021. Det är en imponerande utveckling, tillägger Davidson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Coops medlemmar stöttar bigårdar

Här kan man snacka om ett rejält bi-drag. Coops medlemmar skänker 1,3 miljoner bin till demonstrationsbigårdar i ett nytt samarbete.

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil