Coop öppnar andra obemannade butiken

Coop öppnar andra obemannade butiken
Foto: Coop
På torsdag, 2 december, öppnar Coop sin andra helt obemannade butik. Denna gång är platsen Tystberga utanför Nyköping där ordinarie butik renoveras.

På torsdag, 2 december, öppnar Coop sin andra helt obemannade butik. Denna gång är platsen Tystberga utanför Nyköping där ordinarie butik renoveras.

Coop öppnar alltså sin andra obemannade Coop Mini och det gör man i Tystberga utanför Nyköping.
Coop Mini ställs ut tillfälligt som stöd när den befintliga Coop-butiken renoveras och kompletterar även onlinehandeln på orten.

Den befintliga Coop-butiken i Tystberga har varit stängt sedan slutet av augusti på grund av en vattenskada.
Under tiden som butiken varit stängd har Coop tillhandahållit en lösning där kunderna kan handla online och hämta beställda matkassar vid en kylbil vid butikens parkering ett par timmar varje vardag.

Nu ställer CBS, Coop butiker & stormarknader, ut en Coop Mini som ett komplement till online-handeln, där kunder kan handla dygnet runt från ett bassortiment som butiken erbjuder.
– Jag är otroligt glad att vi nu fått på plats en Coop Mini som ett komplement till den online-lösning som vi på kort tid tog fram för våra kunder och medlemmar i Tystberga, säger Meta Persdotter som är vd för CBS.

Coop Mini i Tystberga erbjuder cirka 400 olika torra, frysta och kylda varor. Den obemannade butiken har inga traditionella kassor utan man betalar via Coops mobila betallösning Coop Scan & Pay.
Med betallösningen och mobilt Bank-ID kan man skanna sina varor, betala för dem och även låsa upp och ta sig in i butiken.

– Vi ser obemannade butiker som ett komplement till traditionella butiker och erbjuder nya etableringsmöjligheter. Butiksmodulerna kan enkelt utlokaliseras på olika platser och kan placeras i stadsdelar där det i dag inte finns någon Coop-butik, i glesbygd och i turistområden under säsong, där obemannade butiksmoduler kan erbjuda dagligvaror dygnet runt. Eller, som i det här fallet, som en lösning vid längre stängningar på grund av renovering, säger Stina Thorgerzon, chef på avdelningen ”Erbjudande och format” hos Coop Sverige.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Skedvi bröd får exklusiv märkning

Skedvi bröd får nu en exklusiv märkning av EU. Efter fyra års arbete får man märkningen ”skyddad geografisk beteckning”, SGB.

Lanserar ny hållbar rostningsteknik

Sucafina, Beyers Koffie och CEE presenterar en ny hållbar rostningsteknik för kaffe. Den presenteras idag och ses som ett stort utvecklingssteg.

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil